Proview publiceert foto van hun ‘iPad’ uit 1998

Het Chinese bedrijf Proview heeft een foto gepubliceerd van hun oude 'iPad'. Deze internetcomputer zou in 1998 al geproduceerd zijn. Proview is er van overtuigd dat Apple hun handelsmerk op de naam iPad schendt.

Proview iPadApple is op het moment met het bedrijf Proview verwikkeld in een rechtszaak over het handelsmerk ‘iPad’. Proview beweert dit merk al jaren in handen te hebben, terwijl Apple juist zegt het te hebben gekocht van een zusterbedrijf van Proview. Ter illustratie heeft Proview een afbeelding met de pers gedeeld van hun originele iPad, een internetcomputer waar het bedrijf van 1998 tot 2009 aan werkte.

De iPad van Proview is een internetcomputer waarbij alle apparatuur zich in het scherm bevindt. De computer lijkt, ironisch genoeg, een beetje op de iMac G3. Deze iMac verscheen in 1998 op de markt, hetzelfde jaar waarin de iPad van Proview zou zijn geproduceerd.

Proview zou 30 miljoen dollar hebben gestoken in de productie van de iPad-computer en staakte de operatie in 2009, toen het dispuut met Apple van start ging. Proview dwong eerder nog een verkoopverbod in China af, één die het bedrijf ook bij de douane wil afdwingen. Dit zou de export van de iPad in de weg kunnen liggen, waardoor hij mogelijk niet in Nederland geleverd kan worden. De douane denkt echter niet dat zo’n grootschalig verbod te realiseren is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2012, 16:26
Categorie Apple
Onderwerp game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.