TunnelBear iOS VPN app privacy

McAfee neemt populaire VPN-app TunnelBear over

McAfee heeft de onder iPhone-gebruikers populaire app TunnelBear overgenomen. De Canadese VPN-aanbieder bestaat sinds 2011 en zegt 20 miljoen gebruikers wereldwijd te hebben, zowel mobiel als op de desktop.

TunnelBear: overname door McAfee

De VPN-app van TunnelBear is een populair op de iPhone. Niet alleen vanwege de grappige beer, maar ook omdat deze VPN-app je maandelijks gratis MB’s geeft. Voor veel gebruikers is dat genoeg voor die momenten dat ze in een horecagelegenheid zitten en het niet vertrouwen om via een onbeveiligd netwerk te internet het saldo op te vragen. De app van TunnelBear werkt op meerdere platformen en ziet er leuk uit. De beer komt via een animatie tevoorschijn op allerlei plekken op de aardbol. In onze uitleg VPN instellen maken we ook gebruik van de app.

Een paar maanden geleden bracht TunnelBear een eigen wachtwoorden-app met de naam RememBear uit, waar we uiteraard ook over hebben geschreven. McAfee vond de beer blijkbaar ook leuk, want ze hebben het hele bedrijf overgenomen nadat ze vorig jaar weer een onafhankelijk bedrijf werden. Intel is nog wel 49 procent aandeelhouder.

TunnelBear instellen op iPhone

‘Ontwikkeling gaat door’
TunnelBear heeft naar verluidt geen investeringen van buitenaf ontvangen en is winstgevend. Wat gaat er nu met de VPN-dienst gebeuren? Dat is onzeker, omdat beloftes vlak na de overname soms maar korte tijd blijven gelden. McAfee heeft al een eigen VPN-dienst met de naam Safe Connect, die ze willen voorzien van TunnelBear’s ‘hardened network’. McAfee had keuze uit veel meer kandidaten, want door recente ontwikkelingen en de groeiende bezorgdheid over privacy zijn er ondertussen al honderden VPN-aanbieders ontstaan.

De huidige fans van TunnelBear zullen waarschijnlijk niet blij zijn met de overname door een groot bedrijf als McAfee. “TunnelBear zal blijven doorgaan met het ontwikkelen van producten waar onze gebruikers van houden, nu gesteund door en met de resources van een toonaangevend cybersecuritybedrijf”, benadrukte mede-oprichter Ryan Dochuk. Maar hoe lang? Want vaak krijgen leuke kleine bedrijfjes na zo’n overname toch wat minder prioriteit en stopt de ontwikkeling na verloop van tijd helemaal.

Downloaden kan nog steeds gewoon via de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2018, 17:47
Bron Bron VentureBeat
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen beveiliging, vpn
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.