Apple wil Force Touch toevoegen aan Magic Mouse

Apple wil graag Force Touch toevoegen aan de Magic Mouse. Maar betekent dit ook dat we straks extra stevig kunnen drukken op Apple's draadloze muis?

Apple Magic Mouse 2 review: nieuwe muis van de zijkant
Krijgt ook de Magic Mouse straks de drukgevoelige Force Touch-techniek? Apple is er in ieder geval wel mee bezig, want in een uitgebreid patent wordt omschreven hoe een Magic Mouse met Force Touch in zijn werk gaat. De Magic Mouse is één van de weinige input-methodes die nog geen Force Touch-techniek heeft.

Drukgevoelige muis met Force Touch

Dankzij Force Touch kan een apparaat voelen hoe hard je ergens op drukt. De Apple Watch heeft bijvoorbeeld Force Touch op het scherm, zodat er extra knoppen in beeld komen zodra je stevig op het scherm drukt. Ook de recente MacBook Pro-modellen zijn uitgerust met Force Touch bij de trackpad. Zo open je bijvoorbeeld contextuele menu’s of bepaal je hoe snel je door een video scrollt door harder te drukken.

Bekijk ook

Apple onthult Magic Keyboard, Magic Mouse 2 en Magic Trackpad 2

Apple onthult de Magic Mouse 2, Magic Trackpad 2 en het Magic Keyboard. Hierdoor krijgt de Mac toegang tot Force Touch, en is de tijd van het handmatig verwisselen van AA-batterijen voorgoed voorbij.

Eind vorig jaar bracht Apple een reeks aan nieuwe Magic-accessoires uit, waaronder het Magic Keyboard, de Magic Mouse 2 en het Magic Trackpad 2. Laatstgenoemde kreeg ondersteuning voor Force Touch, maar de Magic Mouse 2 moest het enkel en alleen doen met een oplaadbare batterij en een wat verbeterde onderkant zodat de muis makkelijker beweegt. In een patent dat ontdekt is door Patently Apple, heeft Apple omschreven hoe ze Force Touch naar de Magic Mouse kunnen brengen. Zo zou de Magic Mouse met Force Touch ook voorzien zijn van feedback, zodat je voelt dat je extra hard drukt. Het Force Touch-gedeelte zit in het bovenste deel van de Magic Mouse, zo verklapt het patent. In de omschrijving is de Magic Mouse te zien met kabel, terwijl Apple nu alleen draadloze varianten verkoopt.

Magic Mouse met Force Touch in een patent.

Het patent is in februari 2013 ingediend, maar is vandaag pas openbaar gemaakt. Aangezien de Magic Mouse 2 eind 2015 verscheen, is het nog even de vraag of Apple in de toekomst Force Touch aan de Magic Mouse toe gaat voegen.

Bekijk ook

Force Touch: zo werkt het op Apple Watch, iPhone en trackpad

Dankzij Force Touch kun je acties uitvoeren door extra hard te drukken. Het werkt op trackpads, zoals die in de MacBook. Ook kun je het op sommige modellen van de Apple Watch en iPhone gebruiken. Op deze pagina lees je wat Force Touch is en hoe het werkt.

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.