Magic Mouse 2, Magic Trackpad 2 en Magic Keyboard

Apple onthult Magic Keyboard, Magic Mouse 2 en Magic Trackpad 2

Apple onthult de Magic Mouse 2, Magic Trackpad 2 en het Magic Keyboard. Hierdoor krijgt de Mac toegang tot Force Touch, en is de tijd van het handmatig verwisselen van AA-batterijen voorgoed voorbij.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Magic Mouse 2, Magic Trackpad 2 en Magic Keyboard

Tegelijk met de nieuwe 4K iMac onthult Apple vandaag de opvolger van de Magic Mouse en het Magic Trackpad. Ook presenteert Apple het Magic Keyboard. De drie Mac-accessoires moeten comfortabeler, beter en energiezuiniger zijn, en hebben alle drie een ingebouwde accu.


In een persbericht onthult Apple de nieuwe accessoires voor de Mac. Zowel de Magic Mouse 2, Magic Trackpad 2 als het Magic Keyboard hebben (voor het eerst) een ingebouwde lithium-ion batterij, wat het verwisselen van AA-batterijen tot het verleden laat behoren. Opladen doe je met een Lightningkabel, die in de verpakking aanwezig is. Volgens Apple kun je na een minuut opladen het accessoire al een uur gebruiken. Volledig opladen duurt dan ook maar twee uur.

Magic-Keyboard

Het nieuwe Magic Keyboard

Het Magic Keyboard is een volledig toetsenbord dat dertien procent minder ruimte op je bureau in moet nemen. De toetsen maken gebruik van een verbeterd schaarmechanisme dat stabiliteit moet verhogen. De ingebouwde batterij moet minimaal een maand meegaan voordat je hem weer op moet laden.

Magic Mouse 2 en Magic Trackpad 2

De Magic Mouse 2 is lichter en steviger en kan dankzij een geoptimaliseerd ontwerp beter over een oppervlakte glijden. De Magic Trackpad 2 is maar liefst 29 procent groter, en heeft Force Touch, waardoor de desktop van Apple voor het eerst zijn voordeel kan doen van de Force Touch-functies. Je hebt Bluetooth 4.0 nodig om het trackpad aan je Mac te koppelen.

Magic-Trackpad-2

Nederlandse prijzen

Het Magic Keyboard is verkrijgbaar voor €119,- in de Apple Store. Voor het Magic Trackpad 2 betaal je €149,-, en voor de nieuwe Magic Mouse ben je €89,- kwijt. Het gaat hier in alle drie de gevallen om de Nederlandse prijzen.

Direct bestellen in de online Apple Store.

Vorige week werden de nieuwe accessoires al ontdekt in de betacode van OS X 10.11.1.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

44 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.