macOS 13 Ventura Update

macOS Ventura 13.3.1 is er, fixt probleem met Apple Watch-ontgrendeling en verbetert beveiliging

Start je Mac maar op, want er is weer een software-update uit. Apple heeft niet alleen een probleem opgelost met het ontgrendelen van je Mac via je Apple Watch, want ook de beveiliging is verbeterd. Je leest hier alles over deze nieuwe macOS-update.

Je Mac en je Apple Watch werken nauw met elkaar samen. Als je alles juist hebt ingesteld, kun je je Mac ontgrendelen als je je Apple Watch draagt. Je hoeft daardoor geen wachtwoord in te typen of Touch ID te gebruiken, want het werkt helemaal automatisch als je dichtbij je Mac bent. Maar door een probleem in macOS werkte dit even niet zo automatisch als je misschien gewend was. Gelukkig heeft Apple dit nu opgelost met macOS Ventura 13.3.1, maar er is nog meer gefixt. Waaronder belangrijke beveiligingslekken die gedicht zijn.

macOS Ventura 13.3.1 beschikbaar

Naast de fix met het ontgrendelen via je Apple Watch, is er ook een probleem met emoji opgelost. Bij de emoji met duwende handen waren geen variaties van huidskleur beschikbaar, zoals dat normaal gesproken wel het geval is bij dergelijke emoji. In deze update is dat nu dus opgelost. Daarnaast zijn er twee beveiligingslekken gedicht, met onder andere WebKit. In een supportdocument zegt Apple dat ze op de hoogte zijn dat deze lekken actief misbruikt zijn. Het is dus belangrijk om je Mac up-to-date te houden en deze zo snel mogelijk bij te werken met de nieuwe update, waarin deze lekken gedicht zijn.

Apple bracht vandaag ook iOS 16.4.1 en iPadOS 16.4.1 uit, waarin dezelfde emoji-bug opgelost is en ook dezelfde beveiligingslekken gedicht zijn. Zorg er dus voor dat ook je iPhone en iPad up-to-date zijn.

Bekijk ook

Apple brengt iOS 16.4.1 en iPadOS 16.4.1 uit met diverse bugfixes voor Siri en meer

Apple heeft een nieuwe update uitgebracht voor de iPhone en iPad. Het gaat om iOS 16.4.1 en iPadOS 16.4.1, een kleine update met bugfixes. De afgelopen tijd zijn er na iOS 16.4 wat problemen opgedoken, maar die worden nog niet allemaal opgelost.

Releasenotes macOS Ventura 13.3.1

macOS Ventura 13.3.1 bevat belangrijke probleemoplossingen en beveiligingsupdates voor je Mac, waaronder:

  • De emoji met duwende handen toonde geen variaties voor huidskleur
  • Automatisch je Mac ontgrendelen met de Apple Watch werkte mogelijk niet

Informatie over de beveiligings­aspecten van deze update vind je op deze webpagina: https://support.apple.com/kb/HT201222

macOS Ventura 13.3.1 downloaden

Je downloadt macOS Ventura 13.3.1 via Systeeminstellingen, net als bij iOS. Je downloadt deze update daarom als volgt:

  1. Ga naar Systeeminstellingen.
  2. Klik op Algemeen > Software-update.
  3. De Mac zoekt nu automatisch naar de nieuwste versie. Klik op Download en installeren om de update binnen te halen.

Je kan de instellingen ook zo aanpassen dat er automatisch gezocht wordt naar de nieuwste versies. Meer over het installeren van een macOS-update lees je in ons artikel.

Bekijk ook

Zo kun je een macOS-update installeren (ook van eerdere versies)

Als er een nieuwe versie van macOS beschikbaar komt, wil je natuurlijk meteen updaten. Maar wat zijn de verschillende opties? In deze tip leggen we uit hoe het updaten van je Mac werkt, ook voor oudere macOS-versies.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.