macOS High Sierra bug

macOS High Sierra 10.13.4 met Safari-verbeteringen en meer nu te downloaden

Apple heeft de update voor macOS High Sierra uitgebracht in de vorm van macOS High Sierra 10.13.4. Deze update biedt ondersteuning voor externe grafische processors, waarschuwt je voor verouderde apps en nog veel meer.

Je Mac of MacBook is vanaf nu weer een stukje beter, want Apple heeft macOS High Sierra 10.13.4 uitgebracht. In deze versie voor de Mac vind je onder andere verbeteringen voor Safari, is er ondersteuning voor externe grafische processors en is de nieuwe blauwe iMac Pro-achtergrond standaard toegevoegd. Ook is er een nieuwe versie van iTunes beschikbaar.

macOS High Sierra 10.13.4 beschikbaar

Apps en programma’s op je Mac mogen nu nog zowel in 32-bit als in 64-bit gemaakt zijn. Binnenkort komt daar echter verandering in, net als dat vorig jaar gebeurde met iOS. Dat betekent dat vanaf de volgende versie van macOS alleen 64-bit apps opgestart kunnen worden. Om gebruikers daarop voor te bereiden, verschijnt er vanaf macOS High Sierra 10.13.4 een melding als een app nog niet is bijgewerkt voor 32-bit. Je kan hem op dit moment dus nog wel gewoon blijven gebruiken, maar daar komt op een later moment dus verandering in. Verder zijn er nieuwe functie voor Safari, zoals sneller het meest rechter tabblad openen met Command + 9 en kun je bladwijzers sorteren op naam of URL.

macOS High Sierra 10.13.4 release notes.

Daarnaast vind je in deze versie nog een aantal kleinere wijzigingen. Zo werkt deze macOS-versie samen met de nieuwe privacyfunctie in iOS 11.3. Een nieuw icoontje geeft aan als een Apple-app jouw gegevens gebruikt. Zo weet je dat het niet gaat om een frauduleuze app die achter jouw gegevens aan zit. Ook is de standaard blauwe iMac-achtergrond nu op elke Mac beschikbaar.

De nieuwste versie van iTunes, 12.7.4, is ook vandaag verschenen. Deze versie werkt biedt ondersteuning voor de nieuwe Muziekvideo’s, zodat je afspeellijsten met videoclips en andere video’s kunt bekijken als je Apple Music-abonnee bent.

Je downloadt macOS High Sierra uit de Mac App Store:

  1. Start je Mac op en open de Mac App Store.
  2. Klik op het Updates-tabblad.
  3. Wacht tot de update in beeld verschijnt en klik dan op Updaten.
  4. Het downloaden en installeren kan even duren. Tijdens de installatie zal je Mac (een paar keer) opnieuw opstarten.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd..

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.