Status Board van Panic.

Status Board bijgewerkt voor iOS 10, maar stopt er daarna mee

Was jij trouwe gebruiker van de app Status Board voor het weergeven van statistieken, cijfertjes en grafieken in een enkel dashboard? Dan is er slecht nieuws, want de app stopt ermee. Er wordt niet meer aan de verdere ontwikkeling gewerkt.

Status Board van Panic.
Als je van cijfertjes en statistieken houdt, ben je misschien bekend met Status Board van Panic. Met deze iPad-app maak je eenvoudig een overzicht met allemaal statistieken zoals Twitter-feeds, een kalender, het weer, mail en wat je maar in cijfers weer kunt geven. Hoewel de app nu nog wel een update gekregen heeft voor iOS 10, wordt de verdere ontwikkeling gestaakt en wordt hij uit de App Store gehaald.

Status Board stopt ermee

Status Board verscheen bijna vier jaar geleden in de App Store en biedt je de mogelijkheid om allerlei statistieken grafisch weer te geven met grafieken, thumbnails en meer. De app was sinds 2015 gratis te downloaden, maar voor bepaalde functies zoals de countdown of het toevoegen van foto’s moest je wel betalen via een in-app aankoop. Nu laat het bedrijf via een blogpost weten dat er simpelweg te weinig te verdienen valt aan Status Board. De app leverde te weinig inkomsten op.

De makers wijten dit vooral aan de mismatch tussen pro-gebruikers en iOS als besturingssysteem. Status Board is voor de meer casual iOS-gebruikers minder interessant, terwijl pro-gebruikers zich niet veel op iOS bevinden. Deze pro-gebruikers willen daarnaast meer integratie met allerlei diensten, maar dat was door het gebrek aan inkomsten simpelweg niet te realiseren. Status Board wordt dan ook binnenkort uit de App Store verwijderd en mensen die de laatste dertig dagen nog de uitbreiding aangeschaft hebben, moeten contact opnemen met Panic.

Voor iedereen die momenteel Status Board gebruikt, is er wel goed nieuws. De app blijft in de nabije toekomst gewoon werken als je hem eenmaal ingesteld hebt. Bovendien heeft de app vandaag nog een update gekregen, waardoor hij goed werkt op iOS 10. Er zijn vooral wat bugs verholpen met Twitter- en RSS-feeds en de app is overgegaan naar het San Francisco-lettertype. Vanaf juni 2017 stopt echter de integratie met Dropbox en later dat jaar zal ook het weerbericht niet meer werken in Status Board.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2016, 10:06
Categorie Apps
Onderwerpen dashboard, status

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.