MacBook Pro 2018 toetsenbord membraan

Gerucht: ‘Apple stopt met vlindertoetsenbord in nieuwe MacBooks’

Terug naar het schaartoetsenbord
Het lijkt erop dat Apple afscheid gaat nemen van het geplaagde vlindertoetsenbord in de volgende generatie MacBooks. Voor zowel de MacBook Air 2019 als de MacBook Pro 2020 werkt Apple aan een vernieuwd toetsenbord.

Sinds 2015 maakt Apple gebruik van een eigen ontworpen vlindertoetsenbord in haar eigen MacBooks. Het vlindertoetsenbord heeft het voordeel dat het niet uitmaakt waar je op de toets drukt, maar de afgelopen tijd is gebleken dat dit mechanisme behoorlijk gevoelig is voor defecten. Volgens de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo gaat Apple dan ook afstappen van dit mechanisme.

‘Apple stopt met vlindertoetsenbord in nieuwe MacBooks’

Apple heeft bij de afgelopen modellen wel een aantal verbeteringen aan het toetsenbord doorgevoerd, maar vlekkeloos zijn ze nog niet. Er geldt dan ook nog steeds een reparatieprogramma voor het MacBook-toetsenbord, dat zelfs geldt voor de MacBook Pro 2019.

Bekijk ook

MacBook keyboard reparatieprogramma: gratis vervanging door Apple

Apple is een reparatieprogramma gestart voor het toetsenbord van de MacBook en MacBook Pro. Apple repareert defecte toetsenborden van deze modellen gratis. Kom jij in aanmerking? Hoe pak je het aan? In dit artikel geven we antwoord op al je vragen.

In de MacBook Air 2019 en MacBook Pro 2020 gaat Apple nu toch afstappen van dit mechanisme. Apple grijpt weer terug naar het mechanisme dat hiervoor gebruikt werd, in de vorm van een schaar. Wel is dit mechanisme volgens Ming-Chi Kuo verbeterd, met onder andere een langere button travel en betere betrouwbaarheid. Apple gebruikt volgens de analist een compleet nieuw design met glasvezel, om de toetsen te versterken. Bovendien bleek het vlindertoetsenbord voor Apple ook te duur.

Al in mei vorig jaar werd er een petitie opgestart voor vervanging van het vlindertoetsenbord, waarin opgeroepen wordt om het vlindertoetsenbord te vervangen. Het lijkt er dus nu op dat dit er echt van gaat komen, te beginnen bij een nieuwe MacBook Air die nog dit jaar verschijnt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.