Roberto Hoyos video

Deze Mac-fan is boos op Apple [video]

Apple-fan Roberto Hoyos heeft een video gemaakt, waarin hij zijn frustraties uit over Apple. Die zou te weinig aandacht hebben voor Pro-gebruikers.

Roberto Hoyos is teleurgesteld in Apple: hij vindt dat het bedrijf te weinig aandacht heeft voor professionele gebruikers en heeft zijn frustraties in een liedje gestopt. Op de melodie van Ed Sheeran’s Shape of You waarschuwt de man dat Mac-gebruikers binnenkort overstappen op PC’s als er niet snel een fatsoenlijke update voor de iMac en MacBook Pro komt.

Roberto Hoyos video

‘Apple Forgot Me’

De kritiek dat Apple minder aandacht heeft voor Pro-gebruikers, is niet nieuw. Apple probeerde de boosheid een tijdje geleden te sussen door een nieuwe Mac Pro aan te kondigen. Die komt voorlopig nog niet op de markt, maar professionals weten in ieder geval dat ze hun volgende aankoop nog even moeten uitstellen.

Roberto Hoyos is oprichter en CEO van Throwboy, een fabrikant van kussens in de vorm van emoji. Niet iets waar je op het eerste gezicht een zware MacBook voor nodig hebt, maar daar gaat het hier niet om. Hoyos is gewoon boos en uit zich met het liedje ‘Apple Forgot Me’. Het filmpje was eigenlijk voor de lol gemaakt, maar is ook bedoeld om een gesprek op gang te brengen. Er wordt in de pro-gemeenschap namelijk veel over gepraat. Stiekem heeft Hoyos ook een commercieel doel: zijn bedrijf Throwboy heeft een rood petje gemaakt met de tekst ‘Make Apple Great Again’. We weten allemaal waar de inspiratie daarvoor vandaan kwam.

Waar het bij de ontevreden gebruikers vooral om gaat, is dat Apple veel meer energie steekt in de iPhone, waar 70% van de winst vandaan komt. De Mac komt vaak op de tweede plaats, terwijl het daarmee voor Apple allemaal is begonnen. iMacs hebben sinds 2013 eigenlijk geen grote update meer gehad en de nieuwste MacBook Pro bevat veel minder poorten dan voorheen. De Touch Bar was weliswaar een innovatie, maar niet eentje waar de pro-gebruikers erg op zaten te wachten. De meeste van de klachten komen hierop neer: sinds Jobs is overleden is Apple niet meer hetzelfde.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2017, 9:21
Categorie Apple
Onderwerpen imac, macbook pro, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.