‘Mac App Store morgen om 18:00 uur Nederlandse tijd gelanceerd’

Volgens de website The Loop zal de Mac App Store – de Mac-equivalent van de iOS App Store – morgen om 18.00 uur Nederlandse tijd worden gelanceerd.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Mac App StoreMorgen zal de Mac App Store, de Mac-equivalent van de iOS App Store, gelanceerd worden. Apple kondigde in december aan dat de Mac OS X-applicatiewinkel vanaf 6 januari 2011 in 90 landen beschikbaar zal komen. De Mac App Store wordt een variant op de App Store die we al van de iPhone kennen, maar dan gevuld met applicaties voor de Mac. Het bevat betaalde en gratis apps, verdeeld over diverse categorieën.


Hoe laat de Mac App Store precies beschikbaar zal komen is echter niet bekendgemaakt. Maar The Loop denkt het wel te weten. Op basis van eigen bronnen meldt redacteur Jim Dalrymple van The Loop dat de winkel morgen om 9 uur lokale tijd (18:00 uur Nederlandse tijd) haar deuren zal openen. Volgens kenners gaat het, als Dalrymple over ‘eigen bronnen’ spreekt, om bronnen binnen Apple zelf.

De Mac App Store is alleen beschikbaar voor gebruikers van Mac OS X 10.6 (Snow Leopard). Gebruikers van het besturingssysteem kunnen vanaf morgen een gratis update downloaden, die ondersteuning voor de applicatiewinkel toevoegt. De Mac App Store zal ook deel uitmaken van Mac OS X Lion, de opvolger van de huidige Mac OS X-versie. Deze zal komende zomer gelanceerd worden.

Met de Mac App Store wordt het eenvoudiger om Mac-applicaties te installeren. Als je al een iTunes-account hebt kun je hetzelfde account ook voor de Mac-applicatiewinkel gebruiken. Ook kun je applicaties die je gedownload hebt op meerdere Macs gebruiken en zelfs opnieuw downloaden als je de app bijvoorbeeld per ongeluk hebt verwijderd. Overigens is de Mac App Store een alternatief voor het installeren van applicaties en niet de enige manier, zoals Apple-topman Steve Jobs tijdens de introductie ervan ook al onderstreepte.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

48 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.