Mac App Store vanaf 6 januari geopend in 90 landen

Apple opent op 6 januari de Mac App Store in 90 landen, waaronder Nederland en België.

mac app storeApple heeft vandaag aangekondigd dat de Mac App Store vanaf donderdag 6 januari geopend is. De Mac App Store wordt een variant op de App Store die we al van de iPhone kennen, maar dan gevuld met applicaties voor de Mac. In 90 landen wereldwijd zal de winkel open gaan. Het bevat betaalde en gratis apps, verdeeld over diverse categorieën. Met de Mac App Store probeert Apple dezelfde revolutie teweeg te brengen als eerder met de iOS App Store.


Toch is er wel een belangrijk verschil: bij de iPhone zijn gebruikers bijna gedwongen om hun software via de App Store te verkopen, terwijl er bij Mac-software al veel langer een alternatief circuit is. Ontwikkelaars bepalen zelf welke prijs ze rekenen en houden 70 procent van de omzet.

Apple regelt in ruil daarvoor het hosten van de apps, het betalingsverkeer en de marketing. Als ontwikkelaar kun je op developer.apple.com/programs/mac meer informatie vinden.

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 december 2010 om 14:52
Onderwerpen
,
Categorie
Apple

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.