Lenovo introduceert antwoord op de iPad: LePad (CES 2011)

Lenovo heeft de LePad, haar eigen tablet, op een persconferentie voorafgaand aan de CES geïntroduceerd.

LePadGisteren schreven we al dat de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, die vanaf donderdag officieel van start gaat, het toneel zal zijn van allerlei concurrerende tablets. Dinsdagavond introduceerde de bekende laptopfabrikant Lenovo tijdens een evenement voor analisten en pers haar antwoord op de iPad: LePad. Het apparaat heeft een beeldscherm met een diagonaal van 10,1 inches en beschikt over 1 GB werkgeheugen en een Qualcomm Snapdragon-processor die op 1,3 GHz geklokt is. De LePad draait op versie 2.2 van Googles Android-besturingssysteem.

De LePad beschikt over 32 GB aan aan flashgeheugen en is voorzien van 3G, Wi-Fi (b/g/n) en Bluetooth. Daarnaast bevat het apparaat een USB-poort en een HDMI-uitgang. Ook heeft de LePad twee camera’s aan boord: een camera van 2 megapixel aan de voorzijde en een tweede 5-megapixelcamera aan de achterzijde. De iPad heeft momenteel geen camera’s, maar volgens de geruchten heeft diens opvolger eveneens twee camera’s aan boord. Volgens de fabrikant zou de accu bij normaal gebruik 8 uur kunnen werken. De iPad gaat volgens Apple met een volle accu zo’n 10 uur mee.

Lenovo wil de LePad vooralsnog alleen in China lanceren. Het apparaat heeft specifieke functies voor de Chinese markt zoals games, nieuws en andere content in de lokale taal. Omdat online games en videoapplicaties in China de Flash-technologie vereisen zal de LePad ook Flash ondersteunen. De tablet zal later dit kwartaal in de verkoop gaan en tussen de 399 en 499 dollar gaan kosten, zo onthulde Leo Li, een senior product manager bij Lenovo. Of het apparaat ook naar Europa komt is nog onduidelijk. Wel overweegt Lenovo een Amerikaanse versie die in verbinding staat met Android Market. Lenovo heeft wel andere Android-tablets voor de Amerikaanse markt op de planning staan. Die komen waarschijnlijk niet eerder dan de tweede helft van dit jaar.

Naast de LePad heeft Lenovo gisteravond ook een ander product getoond. Dit is de IdeaPad U1, een hybride apparaat dat van de LePad een netbook-achtig product te maken. De LePad dient dan als beeldscherm met een resolutie van 1280×800 pixels, maar kan ook los gebruikt worden. De IdeaPad U1 draait op Windows 7 Home Premium en beschikt over een Intel Core i5-540M-processor op 1,2 GHz. Verder beschikt het apparaat over 2 GB DDR3-geheugen en een harde schijf van 320 GB. Het apparaat moet rond de 1000 dollar gaan kosten. Het is nog onduidelijk wanneer het verkrijgbaar zal zijn.

Bron: Macworld / Tweakers.net (foto’s)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2011, 19:10
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen ces2011, ipad, lenovo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.