14 dagen Garantie

Apple neemt maatregelen tegen misbruik 14 dagen-garantie App Store

Apple heeft maatregelen genomen tegen misbruik van de 14 dagen-garantie in de App Store. Heb je heel vaak geld teruggevraagd, dan moet je wellicht afzien van je garantierecht.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

De afgelopen dagen circuleerden er berichten op internet dat er een ‘gigantische fout’ in Apple’s 14 dagen-garantie zou zitten. Na geld te hebben teruggevraagd voor een app, kon je hem namelijk gewoon op je iPhone of iPad blijven gebruiken. Het leek een makkelijke manier om een betaalde apps gratis op je iDevice te installeren, maar Apple neemt nu maatregelen. Gebruikers die veelvuldig geld hebben teruggevraagd, mogen namelijk pas nieuwe apps installeren als ze afzien van hun garantierecht voor nieuwe aankopen.

Gebruikers die de afgelopen tijd vaak hun geld hebben teruggevraagd voor apps, muziek, boeken, films en tv-series krijgen bij een volgende aankoop onderstaande notificatie te zien.

14 dagen Garantie

Door akkoord te gaan met de waarschuwing, zien gebruikers af van hun recht op de 14 dagen-garantie in iTunes en de App Store. Hiermee hanteert Apple de nieuwe EU-wetgeving: bedrijven mogen afzien van het garantierecht voor digitale producten, zolang klanten hier expliciet van op de hoogte worden gesteld. Je moet bij het bericht op Buy drukken om de aankoop te maken. Druk je op Cancel, dan koop je de app niet.

Op het moment is het bericht alleen te zien door gebruikers die mogelijk het garantiesysteem van iTunes en de App Store mogelijk hebben misbruikt. Dit betekent dat alleen deze gebruikers afzien van hun garantie bij toekomstige aankopen, en dat andere App Store-bezoekers nog steeds gebruik mogen maken van de 14-dagen garantie.

Geld terugvragen, hoe werkt dat dan?

We hebben een apart uitlegartikel waarin je leest hoe je geld terugvraagt als een app toch een miskoop blijkt te zijn. Je leest het hier:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2015, 17:04
Categorie Apps
Onderwerpen app store, garantie, geld

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.