glif statief

Apple Pay nu ook buiten fysieke winkels te gebruiken

Apple Pay is nu ook te gebruiken om spullen vanuit apps te kopen, zonder dat je in een fysieke winkel hoeft te zijn.

De ontwikkelaar van de app Slow Fast Slow heeft een primeur. Hij is de eerste appmaker die heeft gekozen voor afrekenen via Apple Pay, zonder dat je daarvoor in een fysieke winkel hoeft te zijn. Via de app kun je de touchscreen-pen Cosmonaut en het Glif-statief bestellen, dat je vervolgens via Apple Pay afrekent. Voorheen werkte het afrekenen alleen met andere betaalmethoden, voornamelijk PayPal.

glif statief

Bij apps kunt je grofweg op twee manieren afrekenen: als het om digitale goederen gaat zoals apps, kranten, tijdschriften en muziek, dan kun je afrekenen via je iTunes-tegoed. Gaat het om fysieke goederen, dan kan dat (nog) niet via je iTunes-tegoed maar moet je gebruik maken van andere betaalmethoden zoals MyOrder, PayPal of creditcard. Dat gaat binnenkort veranderen, nu Apple deze app heeft goedgekeurd.

slow-fast-slow-iphoneIn Nederland hebben we er nog niet zoveel aan. Apple Pay werkt al wel bij sommige betaalterminals, maar je hebt er wel een creditcard van één van de deelnemende banken voor nodig. En die deelnemers zijn voorlopig nog alleen Amerikaanse partijen. Er zijn wel aanwijzingen dat Apple snel met de Europese uitrol gaat beginnen. De Nederlandse ING Bank heeft Apple Pay ook al op de website opgenomen als mobiele betaalmethode, hoewel ze het nog niet officieel ondersteunen.

Lees ook: Dossier Apple Pay

De app Slow Fast Slow werd in november gratis. De makers willen via de app vooral gebruiken om meer accessoires te verkopen, zoals het Glif-statief. Het afrekenen via Apple Pay sluit daar mooi op aan. Met alleen je vingerafdruk reken je af voor de Glif, die vervolgens per post thuis wordt bezorgd. Wil je geen Glif kopen, dan kun je de app Slow Fast Slow nog steeds gebruiken om leuke timelapse-video’s te maken.

Lees ook: Slow Fast Slow voor iPhone: video’s opnemen en snelheid bewerken

Het klinkt allemaal heel simpel, maar de ontwikkelaars liepen tegen nogal wat problemen aan. In een blogposting leggen ze uit wat ze zoal hebben geleerd tijdens het traject, zodat anderen er weer van kunnen leren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2015, 14:20
Categorieën Accessoires, Apps, Diensten
Onderwerp apple pay

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.