minecraft-icoon-groot

30 miljoen mensen kochten Minecraft Pocket Edition

Minecraft Pocket Edition is immens populair. Hoe populair blijkt uit de downloadcijfers: 30 miljoen mensen hebben de game gekocht. Geen wonder dat de app nooit is afgeprijsd: het verkoopt zichzelf.
Bram Balk - · Laatst bijgewerkt:

Minecraft Pocket Edition
Door de enorme populariteit van free to play, vind je tegenwoordig nog maar weinig games van zeven euro die een échte grote hit in de App Store worden. Er is echter één grote uitzondering: Minecraft Pocket Edition. De app staat al maanden bovenaan in de verkooplijsten van de App Store en ontwikkelaar Mojang meldt dat hij inmiddels 30 miljoen keer is verkocht. En dat terwijl de app al drie jaar in de App Store staat en nog nooit is afgeprijsd.

minecraft infographic
Dat mag je gerust bijzonder noemen. MineCraft Pocket Edition was namelijk tot en met 2014 een kaalgestripte versie van het origineel. De app was toen al behoorlijk populair. In juli werd het spel aanzienlijk uitgebreid met een grotere wereld en veel meer content. Sindsdien doet de app voor je iPhone en iPad praktisch niet meer onder voor de ‘echte’ game en is hij niet meer uit de hitlijsten te slaan.

Sinds deze week hebben we een nieuwe gids over Minecraft op iCulture staan. Wil je dus meer weten over deze immens populaire game? Dan moet je die zeker lezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2015, 15:01
Categorie Apps
Onderwerp minecraft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.