Lookout wil voorkomen dat je je iPhone verliest.

Met de Apple Watch-app van Lookout is je iPhone nooit lang zoek

Met Lookout hoeft je iPhone nooit lang zoek te zijn. De Apple Watch-app van Lookout heeft een afstandsmeter en alarmknop, zodat je het toestel snel weer teruggevonden hebt.

Lookout wil voorkomen dat je je iPhone verliest.

Je iPhone verliezen is geen pretje, maar met een Apple Watch om je pols is het in ieder geval gemakkelijker om het toestel weer terug te vinden. Lookout heeft een handige update uitgebracht die met een afstandsmeter precies laat zien hoe ver je iPhone bij je vandaan is. Het doet nog veel meer.


Met de Apple Watch kun je ook al een iPhone terugvinden door een geluidje af te spelen. Met Lookout krijg je er nog wat extra functies bij.

Zodra je versie 4.3 van Lookout installeert, verschijnt de app ook op de Apple Watch. Vanaf de Apple Watch kun je op de Scream-knop drukken om een sirene af te laten gaan op je iPhone, die steeds harder wordt. Dit is eigenlijk hetzelfde als de alarmfunctie die al standaard in de Apple Watch aanwezig is, en Lookout is dan ook vooral de moeite waard omdat de app een stuk verder gaat dan dit.

Lookout heeft een nauwkeurige afstandsmeter

Op je Apple Watch kun je op een gekleurd metertje namelijk precies zien hoe ver je bij je Apple Watch vandaan bent. Als de blokjes groen gekleurd zijn weet je dat je iPhone binnen handbereik ligt, terwijl je bij een rood blokje wat verder weg zult moeten zoeken. Deze afstandsmeter werkt vrijwel direct, test het maar door je iPhone te laten liggen en een stukje te lopen.

Als je buiten Bluetooth-bereik bent kun je de laaste locatie opvragen. De afstandsmeter van Lookout is erg nauwkeurig.

Om deze afstandsmeter te gebruiken moeten de Apple Watch en iPhone via Bluetooth met elkaar gekoppeld zijn, wat het ideaal maakt om in een kleine omgeving je toestel terug te vinden. Als de smartwatch en iPhone via WiFi met elkaar gekoppeld zijn kun je nog wel steeds de Scream-knop indrukken.

Ook als je de iPhone ergens buiten de deur hebt laten liggen kan Lookout nog te hulp schieten. Op de Apple Watch kun je op een kaartje de exacte locatie van de iPhone opvragen, al moet je hiervoor wel de app toegang geven tot GPS. Deze draait nagenoeg continu op de achtergrond, wat nadelige gevolgen kan hebben voor de accuduur van je iPhone.

Lookout voorkomt dat je je iPhone vergeet

Gelukkig maar dat je Lookout ook kunt gebruiken om juist te voorkomen dat je je iPhone ergens laat liggen. In de instellingen van de app kun je een notificatieknop aanvinken die de Apple Watch laat trillen als de Bluetooth-verbinding verbroken wordt. Op dit moment zijn je iPhone en Apple Watch relatief ver van elkaar verwijderd, zodat jij direct om kunt draaien en je iPhone met je mee kunt nemen.

Lookout is gratis te downloaden en te gebruiken, maar je zult wel eerst een account aan moeten maken voordat je ermee aan de slag kunt. Daarnaast vraagt Lookout toestemming tot je locatiegegevens en je contactpersonen. Je hoeft deze toestemming niet te geven als je de Apple Watch-zoekfunctie wilt gebruiken. Lookout zou deze gegevens nodig hebben om als je backup wilt maken van je toestel. In de instellingen van de app kun je de toegang tot je contactpersonen ook weer intrekken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.