Litfy: klassieke boeken geoptimaliseerd voor de iPad

Litfy is een website waarop je klassieke boeken kunt lezen, geoptimaliseerd voor de iPad. De website bevat ruim 2.000 titels, grotendeels afkomstig van Project Gutenberg, maar ook enkele andere bronnen.

litfy-ipadProject Gutenberg is een goudmijn voor studenten die literatuur uit vervlogen tijden moeten lezen. Meer dan 36.000 titels zijn inmiddels al gedigitaliseerd. Maar niet ieder boek is even makkelijk op de iPad te lezen. De nieuwe website Litfy heeft zich tot doel gesteld om alle boeken te optimaliseren voor de iPad. Je hebt er wel een internetverbinding voor nodig. De meeste boeken op Litfy zijn afkomstig van Project Gutenberg, al zitten er ook een paar werken uit andere bronnen in het assortiment. Een account aanmaken is niet nodig, maar doe je dit wel, dan heb je de mogelijkheid om bookmarks te plaatsen, zodat je makkelijk terugvindt waar je bent gebleven. Ook kun je dan annotaties (notities) maken bij belangrijke passages, wat de dienst nuttig kan maken voor studenten.


De collectie bestaat uit meer dan 2.000 boeken, ingedeeld op categorie zoals renaissance-literatuur, moderne fictie, poëzie, historische fictie en 18e eeuwse literatuur. Bij elk boek krijg je informatie te zien over aantal hoofdstukken, waardering en andere beschikbare boeken van dezelfde auteur. Daarnaast geeft de website advies over soortgelijke boeken. Bij elk boek kun je het lettertype veranderen. Het beoordelen en reviews van boeken is ook mogelijk. Een ontbrekende functie is het offline lezen van boeken.

Meer info: Litfy

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 september 2011, 17:36
Categorieën Apps, iOS
Onderwerp facebook
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.