Politie San Francisco vraagt videobeelden verloren iPhone 5 op

De politie van San Francisco heeft videobeelden opgevraagd van Cava 22, het restaurant waar op 21 of 22 juli een prototype van de iPhone zoekraakte.

surveillance-cameraHet mysterie van de verloren iPhone 5 in een café in San Francisco is nog steeds niet opgelost. De nieuwste ontwikkeling is dat de politie van San Francisco beelden wil zien van de beveiligingscamera, in de bar waar de iPhone 5 zou zijn achtergelaten door een Apple-medewerker. Zoals we eerder berichtten was er veel onduidelijkheid over de iPhone 5. Het toestel zou zijn achtergelaten, waarna opsporingsmedewerkers van Apple onder begeleiding van politieagenten naar het huis van een cafébezoeker gingen. Daar troffen ze het toestel na een huiszoeking ook niet aan. Jose Valle, wiens familie eigenaar is van loungerestaurant Cava 22, vertelde CNet dat er mensen van de politie San Francisco lang zijn geweest om de videobeelden van 21 en 22 juli op te vragen. Ze zeiden daarbij dat het ging om de “zaak van de verloren iPhone”.

Café-eigenaar Valle denkt niet dat de videobeelden veel opheldering zullen geven. Hij is door de politie nog niet op de hoogte gebracht van de vorderingen. In de bar zijn zes videocamera’s aanwezig, die elke drie minuten een opname maken. Omdat gedeeltes van de bar slecht verlicht zijn, zal er weinig zichtbaar zijn op de video’s. Woordvoerder Troy Dangerfield, zegt dat het opvragen van videobeelden waarschijnlijk bedoeld is om te achterhalen wat de rol van de politie is geweest, bij een huisbezoek dat na het zoekraken van de iPhone volgde.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 september 2011, 21:36
Categorie Achtergrond
Onderwerp politie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.