Goedkope Lidl-weegschaal met HealthKit weer verkrijgbaar, nu keuze uit twee modellen

Lidl heeft de goedkope personenweegschaal met HealthKit-koppeling weer in het assortiment. Voor 20 euro stuur je je gewicht door naar de Gezondheid-app. Nieuw is dat je nu keuze hebt uit twee modellen: de aloude Sanitas SBF70 en de nieuwe Silvercrest SBF75, beide met HealthKit-ondersteuning.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Supermarkt Lidl heeft weer goedkope personenweegschalen met HealthKit-ondersteuning in het assortiment. Je hebt vanaf nu keuze uit twee modellen, die beide met Apple’s HealthKit samenwerken. Voor €20 heb je een weegschaal die je gewicht, lichaamsvetpercentage, hoeveelheid vocht, spiermassa en botmassa via HealthKit doorstuurt naar allerlei andere apps op je iPhone.


Update januari 2018: Dit is een herpublicatie, omdat de weegschalen weer verkrijgbaar zijn.

Hieronder lees je alles over:

Goedkope weegschalen bij Lidl

Sinds 2015 is de goedkope Lidl-weegschaal Sanitas SBF-70 een enorme hit onder onze lezers, omdat deze een stuk goedkoper is dan vergelijkbare connected weegschalen van Withings en Fitbit. Inmiddels heeft de supermarkt weer een nieuwe weegschaal aan het assortiment toegevoegd, die ook geschikt is voor HealthKit, namelijk de Silvercrest SBF75. Als je naar het typenummer kijkt, lijken het opvolgers van elkaar. Dat is niet zo gek, want Lidl verkoopt wel vaker huishoudelijke producten onder verschillende merken. De ene keer staat er Sanitas of Medisana op, de andere keer het eigen merk Silvercrest.

Dit zijn de belangrijkste verschillen:

 • De Silvercrest heeft een wat nieuwer design met veiligheidsglas, de Sanitas ziet er inmiddels wat gedateerder uit.
 • De Silvercrest-app is iets nieuwer, maar is net als de Sanitas-app wat rommelig en slechts gedeeltelijk uit het Duits vertaald.
 • De Silvercrest is er alleen in wit, de Sanitas in zilver en blauw.

Voor de rest zijn beide weegschalen eigenlijk hetzelfde. De weergave op het display is exact hetzelfde. Beide wegen gewicht, lichaamsvet, spiermassa, botmassa en BMI. Beide hebben ruimte voor 8 gebruikers, met voor elke persoon een geheugen voor 30 metingen. Beide hebben een afmeting van 30x30cm, beide werken op 3 AAA-batterijen en beide kunnen een maximaal gewicht van 180 kilo aan.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Silvercrest SBF75 met Android

Wij hebben nader uitgezocht hoe het nu eigenlijk zit met deze weegschalen, die op het eerste gezicht geen Healthkit lijken te ondersteunen. Maar dat blijkt toch het geval, als je de juiste instelling weet te vinden. Bovendien zijn ze ook geschikt voor je Android-gebruikende huisgenoten.

Wil je meer weten over slimme weegschalen in het algemeen, dan hebben we daar een apart artikel over:

Bekijk ook

Deze slimme weegschalen houden automatisch je gewicht bij

Wil je afvallen? Met een goede weegschaal meet je of alle moeite effect heeft. Deze slimme weegschalen met iPhone-apps meten meer dan alleen gewichtsverlies en houden bijvoorbeeld ook je botmassa, hartslag en luchtkwaliteit in de gaten. Wij bespreken de beste slimme weegschalen die met de iPhone samenwerken.

Silvercrest SBF75

Silvercrest SBF75 (met HealthKit)

Hierboven zie je de nieuwere Silvercrest SBF75, die voor 20 euro in de winkel ligt. Hij wordt geleverd met HealthForYou-app, waarmee je ook de metingen van allerlei andere Silvercrest-gezondheidsaccessoires kunt inlezen. Lidl verkoopt bijvoorbeeld een bloeddrukmeter, een thermometer en een oximeter om het zuurstofgehalte in je bloed te meten. De Silvercrest SBF75 ziet er strakker uit dan zijn voorganger, die we hieronder bespreken. Op de verpakking is niet te zien dat er ondersteuning voor HealthKit is en ook in de FAQ en de filmpjes op de website is geen aanwijzing te vinden. Maar als je de bijbehorende app installeert kun je via je profielscherm de koppeling met HealthKit tot stand brengen. De Nederlandse webshop van Lidl vermeldt geen typenummer voor deze weegschaal, maar als je in de Duitse Lidl-shop zoekt blijkt het om de SBF75 te gaan.

De Silvercrest SBF75 stuurt je metingen via Bluetooth naar de iPhone, kan de metingen van 8 personen bijhouden en schakelt automatisch uit. Als je geen koppeling met de app maakt kun je per persoon 30 metingen opslaan in het geheugen. Je mag maximaal 180 kilo wegen en het apparaat geeft behalve gewicht ook vetpercentage, waterpercentage, spiermassa, botmassa en caloriebehoefte aan. Het werkt op drie AAA-batterijen.

Verkrijgbaar voor 20 euro (ook in België)

Sanitas weegschaal

Sanitas SBF70 (met HealthKit)

Lidl verkoopt al een aantal jaren de Sanitas SBF70 in de kleuren blauw en zilver. Deze ziet er misschien wat minder modern uit, maar werkt ook prima met HealthKit. In de Lidl-webshop is niet direct te zien om welk modelnummer het gaat, maar fans van deze weegschaal zien meteen dat het de Sanitas SBF70 is. Met de bijbehorende HealthCoach-app deel je de metingen van je BMI, gewicht, hartslag, slaapanalyse, stappen en dergelijke met HealthKit. Het design is misschien niet zo mooi als die van Withings (135 euro) of Fitbit (120 euro), maar je bent dan ook maar een fractie van de prijs kwijt. Deze weegschaal werkt met 8 personen en 8 gekoppelde smartphones, dus iedereen kan zijn/haar eigen metingen bijhouden. Zelfs Android-gebruikende huisgenoten kunnen meedoen.Heb je huisgenoten die liever geen app gebruiken, dan kunnen ze de weegschaal ook zonder smartphone gebruiken, zoals een normale weegschaal.

Verkrijgbaar voor 25 euro (ook in België)

Mocht je ervaringen hebben met deze twee weegschalen, dan horen we dat natuurlijk weer graag.

Lidl-weegschalen in de supermarkt

Wil je deze weegschaal hebben, dan kun je met een speer naar de dichtstbijzijnde Lidl-vestiging gaan. Daar zul je op het moment van schrijven (januari 2018) alleen de Silvercrest aantreffen, mits deze nog op voorraad is. Hij ziet er zo uit:

Silvercrest weegschaal bij Lidl

Eerder maakten we onderstaande foto, toen de Sanitas-weegschaal in de schappen lag. Dat is inmiddels niet meer het geval en via de webshop zijn de weegschalen ook niet continu verkrijgbaar. Je zult daarom de webshop of het krantje van Lidl in de gaten moeten houden om te zien wanneer de producten weer verkrijgbaar zijn. Vanaf 4 januari zijn ze er weer, zolang de voorraad strekt. Mocht je misgrijpen, dan zul je moeten wachten tot er weer voorraad is, want de weegschalen komen regelmatig terug in het assortiment.

Sanitas weegschaal bij Lidl

HealthForYou-app koppelen met HealthKit (Silvercrest)

Je kunt de HealthForYou-app die bij Silvercrest hoort ook koppelen met HealthKit. Dit werkt als volgt:

 1. Installeer de app en maak eventueel een account aan. Dit is niet verplicht om de app te kunnen gebruiken.
 2. Tik linksboven op het hamburgermenu, te herkennen aan de drie liggende streepjes.
 3. Tik op je accountfoto of het cirkeltje met jouw initialen.

HealthForYou app instellen

 1. Tik op de schakelaar bij Apple Gezondheid.
 2. Geef toestemming om alle data of specifieke data te delen.
 3. Tik op Sta toe en vanaf nu wordt de data gedeeld.

HealthForYou

HealthCoach-app koppelen met HealthKit (Sanitas)

Mocht je de HealthKit-functies niet in de Sanitas HealthCoach-app kunnen vinden, dan helpen we je met onderstaande stpapen op weg:

 1. Installeer de HealthCoach-app op je smartphone. Je hebt minimaal een iPhone 4s, iPad mini, iPad 3 of iPod touch 5e generatie nodig om deze app te kunnen installeren.
 2. Tik op het hamburgericoon linksboven. Kies in het zijmenu Instellingen.

HealthCoach koppelen met HealthKit

 1. Blader omlaag en zet de schakelaar bij Apple Health aan.
 2. Er verschijnt nu een scherm met de instellingen van Apple’s HealthKit. Zet de gewenste schuifjes aan.

HealthCoach: Sanitas koppelen met HealthKit

Werken deze Lidl-weegschalen ook met RunKeeper, Fitbit en andere apps?

We kregen in het verleden veel vragen van mensen die zich afvroegen of een dergelijke HealthKit-weegschaal ook samenwerkt met heel specifieke apps. Daarvoor kun je het beste even kijken of jouw favoriete sport-app ook HealthKit ondersteunt.

Wel geschikt zijn bijvoorbeeld:

 • RunKeeper
 • Fitstar
 • Endomondo
 • UP by Jawbone
 • Wahoo Fitness
 • Garmin Connect
 • Strava
 • Runtastic
 • Map My Run
 • MyFitnessPal
 • Sleepio
 • Lark
 • Nike Running Club

Niet geschikt:

 • Fitbit (fitnesstrackers, alleen via omweg)
 • TomTom MySports (voor de sporthorloges)

Fitbit werkt niet samen met HealthKit, maar via een omweg kun je wel de data exporteren en vervolgens weer exporteren in HealthKit. Hiervoor zijn speciale tools verkrijgbaar zoals Sync Solver. Bij TomTom zou je je data via een omweg kunnen exporteren naar Strava en vervolgens synchroniseren. Dit is wel iets meer werk.

Revisiegeschiedenis:

 • 2018 - 04 januari: Artikel bijgewerkt met informatie over het nieuwe model.

Reacties: 92 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.