Fitbit Aria Air man in badkamer

Fitbit Aria Air is een goedkopere slimme weegschaal van Fitbit

Fitbit had al de Aria 2, een slimme weegschaal van rond de 120 euro. Nu is er ook een goedkopere Fitbit Aria Air, die precies de helft kost.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Fitbit Aria Air meet gewicht en BMI

De fabrikant kondigde vandaag de Fitbit Versa 2 aan, een vernieuwde versie van de populaire smartwatch. Daarnaast gaat Fitbit starten met de betaaldienst Premium, die je gaat helpen om je gezondheidsdoelen te bereiken. Een slimme weegschaal kan daarbij van pas komen en om te zorgen dat meer mensen zo’n apparaat kunnen aanschaffen komt Fitbit nu met een goedkopere versie. De Fitbit Aria Air geeft je gewicht, BMI en trends weer en probeert op basis daarvan meer inzicht te geven. Qua prijsniveau gaat de Aria Air concurreren met de Withings Body Smart, die eveneens rond de 60 euro kost.

Kopen: verkrijgbaar bij Amazon.de


Vooral gericht op mensen met overgewicht
De Aria Air meet geen lichaamsvet en percentage droge massa. Ook hoef je geen geavanceerde functies zoals luchtkwaliteit te verwachten. Je krijgt inzicht in twee variabelen: je gewicht en je BMI. Eigenlijk geeft dat geen volledig beeld, want een flink gespierde atleet kan met gemak 100 kilo wegen en een BMI hebben waarbij alle wijzers in het rood uitslaan. Alleen gewicht en BMI zegt dus niet zoveel, maar voor de doelgroep van deze weegschaal maakt dat eigenlijk niet zoveel uit. Dat zullen veelal mensen zijn met een welvaartsbuikje, overgewicht of beginnende gezondheidsproblemen zoals diabetes, die er iets aan willen doen. Ook gaan partners deze weegschaal als standaardoplossing opnemen in hun gezondheidsprogramma’s, bijvoorbeeld initiatieven die werknemers ertoe moeten aanzetten om gezonder te leven. Fitbit CEO James Park gaf aan, dat 73 procent van de Fitbit-gebruikers die een streefgewicht instellen, daadwerkelijk gewicht verliezen.

Fitbit Aria Air vrouw in badkamer

De Fitbit Aria Air stuurt data naar de Fitbit-app om je een breder beeld te geven van je gezondheid. De verbinding wordt gelegd via Bluetooth en dat werkt moeiteloos met een iPhone. Wat echter niet werkt, is een koppeling met HealtKit want dat is iets wat Fitbit bewust niet ondersteunt. Jekunt de data ook combineren met data van je Fitbit-wearable, zoals hartslag, beweging, slaap en voeding. Sluit je de nieuwe Fitbit Premium-abonneedienst erbij af dan krijg je adviezen die rekening houden met je gewicht. Het vastleggen van je voeding zul je echter wel handmatig moeten doen, want dat kan nog niet automatisch door bijvoorbeeld foto’s te maken van je maaltijd. Als je dit gedaan hebt kun je de calorieën die je gegeten en de sportactiviteiten die je gedaan hebt afzetten tegenover je gewicht, zodat je weet of al die moeite zin heeft gehad. Fitbit biedt hiervoor een overzichtelijk dashboard.

Fitbit Aria Air

Functies van de Fitbit Aria Air

Met de Fitbit Aria Air kun je het volgende doen:

  • Gewicht meten: dit wordt doorgestuurd naar de Fitbit-app en op basis hiervan wordt je BMI berekend.
  • Een plan maken: streefgewicht instellen, voeding vastleggen, gewichtstrends in de loop der tijd bekijken en vergelijken met de calorieën die je gegeten en verbrand hebt. Dit moet je helpen om vast te houden aan je plan.
  • Koppeling met Fitbit Premium: persoonlijke inzichten en programma’s, waaronder een 2 weken durend programma om je te leren de juiste hoeveelheid calorieën te eten.
  • Koppeling met partner-apps: je kunt data invoeren via apps zoals Strava, maar ook apps om je voeding en gewicht vast te leggen. Zoals eerder gezegd werkt het niet met HealthKit.
  • Sociale steun en inspiratie: maak verbinding met vrienden en familie of kom in contact met andere Fitbit-gebruikers voor tips en motivatie.

Fitbit Aria Air

Door een goedkopere weegschaal op de markt te brengen hoopt Fitbit ook bij te kunnen dragen aan gezondheidsinitiatieven van werkgevers en andere partijen. Die programma’s helpen je om een gezondere lifestyle aan te leren en moeten de kans op chronische ziekten zoals diabetes en hoge bloeddruk verminderen. In de VS werkt Fitbit hiervoor samen met Solera.

Fitbit Aria Air man in badkamer

Fitbit Aria Air verkrijgbaarheid en prijs

Je kunt de Fitbit Aria Air vanaf eind september 2019 in pre-order bestellen voor €59,95. Daarbij kun je kiezen uit twee kleuren: zwart of wit. Ook de al langer verkrijgbare Fitbit Aria 2 (ca. 120 euro) is in deze twee kleuren leverbaar, maar heeft door de geleidingsstrepen een iets ander bovenoppervlak. Die strepen zijn nodig om de geleiding te meten en vervolgens je vetpercentage te betalen. Omdat de Aria Air alleen gewicht meet, zijn die geleidingsstrepen niet nodig. De BMI wordt vervolgens op basis van je ingevoerde lichaamslengte berekend.

Kopen: verkrijgbaar bij Amazon.de

Check ook onze round-up van slimme weegschalen die momenteel al in de winkel verkrijgbaar zijn!

Bekijk ook

Deze slimme weegschalen houden automatisch je gewicht bij

Wil je afvallen? Met een goede weegschaal meet je of alle moeite effect heeft. Deze slimme weegschalen met iPhone-apps meten meer dan alleen gewichtsverlies en houden bijvoorbeeld ook je botmassa, hartslag en luchtkwaliteit in de gaten. Wij bespreken de beste slimme weegschalen die met de iPhone samenwerken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.