fitbit-sync-solver

Sync Solver-app kan Fitbit-data synchroniseren met HealthKit

Sync Solver voor Fitbit is een losse app waarmee je Fitbit-data kunt sychroniseren met HeathKit en de Gezondheid-app van Apple.

fitbit-sync-solverEr is een losse app verschenen, waarmee het mogelijk is om je Fitbit-data toch te sychroniseren met HealthKit. Zelf biedt Fitbit geen ondersteuning voor HealthKit. Dat leidde al tot een conflict tussen beide bedrijven, waarna Apple besloot om alle Fitbits uit de online Apple Stores te verwijderen. In de fysieke Apple Stores zijn nog wel Fitbits te vinden. Met de €0,89 kostende app Sync Solver kun je de data uit je Fitbit nu doorsturen naar de Gezondheid-app van Apple.

De eerste keer moet je handmatig synchroniseren, door op een knop in de app te drukken. Daarna synchronsieert Sync Solver de data automatisch, elke 24 uur. Let wel op dat je met deze app je data aan een derde partij geeft en dat dus niet alleen Fitbit en Apple weten wat jouw gewicht is, hoeveel je hebt gelopen en hoeveel je hebt geslapen, maar ook de maker van deze app: een zekere James McAndrew. Krijg je later spijt, dan kun je via fitbit.com/user/profile/apps de toegang tot de Fitbit-data weer intrekken.

sync-solver-fitbit-2 sync-solver-fitbit-1

Lees ook: Fitnessdata toevoegen aan Apple’s Gezondheid-app en Dossier HealthKit

Sync Solver synchroniseert de volgende data: stappen, verdiepingen, afstand wandelen en hardlopen, gewicht, lichaamsvetpercentage, BMI, slaapanalyse, calorieën uit voeding, rustmetabolisme en actieve calorieën. Er zijn zo’n 20 schuifjes die je moet omzetten om alle beschikbare info te synchroniseren. Daarna druk je op de link Sync Now. Je wordt doorgestuurd naar een pagina waar je je Fitbit-accountgegevens moet invoeren. Het synchroniseren duurt daarna ongeveer een halve minuut. Daarna heb je er geen omkijken meer naar. Of je de app na een reboot van je iPhone ook weer opnieuw moet opstarten, is niet helemaal duidelijk, maar dat zie je snel genoeg aan het ontbreken van Fitbit-data in je Gezondheid-app.

En er geldt nog wel een probleem(pje) met deze app: je loopt kans dat het aantal stappen dubbel geteld wordt, omdat Apple de getelde stappen van de iPhone meetelt. De ontwikkelaar waarschuwt daar ook voor, maar kan er momenteel niets aan doen, omdat de fout bij Apple ligt.

Er is trouwens nog een andere omweg om je Fitbit-data in HealthKit te krijgen: door de omweg via MyFitnessPal te nemen. Je kunt data van Fitbit inlezen in MyFitnessPal, die het vervolgens kan doorsturen naar HealthKit. Maar dat is een extra stap, waardoor je niet de data 1-op-1 doorstuurt, zoals Sync Solver doet.

Pluspunten

  • Slim ingespeeld op een kans in de markt.
  • Na de eerste sync gaat alles automatisch.

Minpunten

  • Data komt in handen van een derde partij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2014, 17:59
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen fitbit, healthkit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.