LG presenteert robotstofzuiger met iPhone-bediening: LG Roboking VR680VMNC

LG heeft een robotstofzuiger ontwikkeld die je met een iPhone-app kunt bedienen. De Roboking VR680VMNC gaat rond de 750 euro kosten en is ook met de stem te bedienen.

lg-roboOp de IFA was de afgelopen dagen veel moois te zien, al kwamen de iPhone-liefhebbers nog niet echt goed aan hun trekken. Veel meer dan speakerdocks en wat nieuwe software-aankondigingen hebben we nog niet gezien. Is er dan niets dat in aanmerking komt voor dé buzz van de beurs? De beursstand waar iedereen even gaat kijken zoals de AR.Drone, anderhalf jaar geleden op de CES? LG had dit jaar de show kunnen stelen met de LG Roboking VR680VMNC, een robotstofzuiger die je met de iPhone kunt bedienen. Maar het is opvallend stil rond de nieuwe robotstofzuiger.

De Roomba bestaat al een paar jaar en is een icoon geworden als het om robotstofzuigers gaat. Zo’n robotstofzuiger is niet zo geschikt voor het zware werk, maar is ideaal om tussentijds wat kleine pluisjes en stofjes weg te zuigen. Meerdere fabrikanten hebben voor komend gadgetseizoen robotstofzuigers aangekondigd, waaronder LG. Dit model heeft als bijzonderheid, dat je ‘m met een iPhone kunt bedienen. De Roboking VR680VMNC met koosnaampje ‘Rob’ bevat drie camera’s en legt verbinding met het Wi-Fi-netwerk thuis. Dit maakt het mogelijk om op afstand de stofzuiger te bedienen, vanaf je iPhone. Stembediening is ook mogelijk, vanaf een afstand van maximaal 1,5 meter. Natuurlijk kan deze stofzuiger ook automatisch z’n werk doen, zonder dat je ernaar hoeft om te kijken.

Via een app kun je meekijken met de camera, zodat je de Roboking ook als beveiligingscamera zou kunnen gebruiken. De Roboking produceert maar 18 decibel aan geluid en heeft een vermogen van 18 Watt. Als het apparaat in de winkel ligt zal hij rond de 750 dollar gaan kosten.

De Roboking VR680VMNC gaat deze maand in Korea in de verkoop. Of het apparaat ook internationaal verkocht gaat worden, is nog niet bekend.

lg-roboking

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2011, 13:01
Categorie Accessoires
Onderwerp stofzuiger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.