LABB: Apple Watch bandje

LABB: kleurrijk bandje met bijzondere noppensluiting

De LABB is een horlogebandje voor je Apple Watch van Zwitserse makelij. Het bandje heeft een eigen unieke sluiting met nopjes.

Voor de Apple Watch heb je de keuze uit bandjes van van allerlei materialen en kleuren. Op iCulture besteden we regelmatig aandacht aan de meest bijzondere exemplaren. In dat rijtje mag de LABB niet ontbreken. Het is een Apple Watch-bandje gemaakt van fluorelastomeer met een unieke sluiting.

LABB: Apple Watch bandje

Voor de early adopters loopt de Kickstarter-campagne nog een kleine tien dagen, maar vanaf maart volgend jaar is de LABB voor iedereen verkrijgbaar.

LABB: Apple Watch-bandje met bijzondere sluiting

De LABB heeft een geheel eigen sluiting, die hiervoor speciaal is bedacht. Het is een gepatenteerd systeem en daardoor waarschijnlijk uniek in zijn soort. Waar traditionele bandjes vaak gebruikmaken van een gesp of andersoortige sluiting, heeft de LABB iets heel anders, dat doet denken aan hoe LEGO-steentjes in elkaar vallen. Het Zwitserse bandje heeft aan één zijde een nopjes en aan de andere kant openingen. Als je het bandje omdoet, vallen de nopjes in de openingen.

Het is vergelijkbaar met klittenband, maar dan duurzamer en sterker. Onderstaand gifje geeft hiervan een goede indruk.

LABB Apple Watch bandje: sluiting

Vijf kleuren van fluorelastomeer
De LABB wordt gemaakt door het Zwitserse NOOMOON en is ontworpen in samenwerking met de toonaangevende Britse ontwerper Benjamin Hubert. Het bandje is er in vijf verschillende kleuren (zwart, rood, blauw, groen en wit) en twee typen aansluitingen (zwart en zilver). de LABB is gemaakt van fluoroelastomer, hetzelfde materiaal waarvan Apple’s sportbandjes zijn gemaakt.

Het is volgens de makers uiterst duurzaam en tegelijkertijd soepel en zacht. Ook is het water- en krasafstotend, geurloos en vriendelijk voor de huid. Er is wel één nadeel: LABB is op dit moment alleen geschikt voor het grootste model Apple Watch (42 mm). Mensen met een 38 mm Apple Watch zullen moeten afwachten of er een aparte versie voor hen komt. Het goedkoopste Kickstarter-pakket, dat op het moment van schrijven nog beschikbaar is, kost 57 Zwitserse Frank. Dat is omgerekend zo’n 52 euro. De winkelprijzen zullen waarschijnlijk hoger liggen als het bandje volgend jaar in de verkoop gaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 december 2016, 19:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen apple watch, horlogebandje

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.