iPhone XR en iPhone 8

Kuo: ‘iPhone XR loopt beter dan de iPhone 8 vorig jaar’

Volgens analist Ming-Chi Kuo is er een gezonde vraag naar de iPhone XR, sinds de pre-order van start ging. De XR verkoopt beter dan de iPhone 8 vorig jaar.

Sinds afgelopen vrijdag kun je de iPhone XR reserveren, zodat je op de dag van de officiële launch meteen eentje krijgt geleverd. Als je de iPhone XR voorraden bekijkt zie je dat veel kleuren en uitvoeringen nog op voorraad zijn. Ophalen in de winkel is op 26 oktober niet meer mogelijk, maar als je een online bestelling plaatst kan deze bij veel modellen nog aanstaande vrijdag geleverd worden. Volgens analist Ming-Chi Kuo hoeven we ons geen zorgen te maken of er wel voldoende vraag is naar de iPhone XR. Hij heeft becijferd dat de belangstelling voor de pre-order beter is dan bij de iPhone 8 vorig jaar. Volgens hem klopt er niets van analyses van collega’s en snappen ze het gedrag van consumenten niet.


De iPhone XS is volgens Kuo bedoeld voor de Apple-fans, die het nieuwste vlaggenschip meteen aanschaffen. Het heeft daarom geen zin om de iPhone XS-verkoop te vergelijken met die van de iPhone XR. De gebruikers zijn totaal verschillend. De vraag naar de XR zal veel stabieler zijn, vanwege de vervangingsvraag. Mensen rennen niet meteen naar de winkel voor de XR, maar schaffen het toestel aan op het moment dat ze hun abonnement gaan verlengen. En dat is niet altijd op de eerste launchdag.

In een grafiekje laat Kuo zien wat hij bedoelt:

Vraag naar iPhone XR in een grafiek

De iPhone XS verkoop zakt sneller in, terwijl de iPhone XR langer stabiel blijft. Kuo geeft ook aan dat mensen die een iPhone XR kopen dit vaker doen via een provider, waardoor het weinig zin heeft om te kijken naar de levertijden in de Apple Store. Bij providers zouden inmiddels wel wachtrijen zijn ontstaan.

iPhone XR en iPhone 8

Eerder waren er een paar zorgwekkend klinkende berichten van analisten, zoals je altijd ziet bij nieuwe Apple-producten. Het is echter lastig om conclusies te trekken, omdat Apple nooit vertelt hoeveel voorraad er is. Zo zou je uit de cijfers kunnen afleiden dat de gele en koraalkleurige iPhone XR erg populair zijn, maar het kan ook best zo zijn dat Apple er gewoon veel minder van heeft geproduceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2018, 17:50
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 8, iPhone XR
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.