watchOS 5.1 beta

watchOS 5.1 Beta 5 verschenen voor ontwikkelaars

Ontwikkelaars met een Apple Watch kunnen nu aan de slag met de watchOS 5.1 Beta 5. Daarin zit in ieder geval een vernieuwde wijzerplaat, die in de watchOS 5.1 beta getest kunnen worden.

Mensen die de watchOS 5.1-beta willen testen kunnen aan de slag, want de nieuwste beta staat klaar. Apple heeft zojuist de watchOS 5.1 beta 5 vrijgegeven voor ontwikkelaars. Dit is de eerstvolgende update nadat watchOS 5 is verschenen. In watchOS 5.1 vind je onder andere een vernieuwde Kleur-wijzerplaat. Bij de installatie van watchOS 5 kwamen veel mensen erachter dat sommige speciale badges die ze met uitdagingen hadden verdiend, plotsklaps waren verdwenen. Verder zullen er vooral bugfixes in zitten en kleinere functies die Apple nog wilde toevoegen.

Meest recente watchOS 5.1 beta

watchOS 5.1 Beta 5 voor ontwikkelaars

22 oktober 2018 – Apple heeft watchOS 5.1 Beta 5 uitgebracht. We praten je zo snel mogelijk bij. Heb je zelf iets ontdekt, laat het dan vooral weten in de reacties!

watchOS 5.1 Beta vernieuwingen of wijzigingen

  • Vernieuwde Apple Watch-wijzerplaat Kleur: enkele kleur (rond of schermvullend op de Series 4).

watchOS 5.1 beta

Wanneer watchOS 5.1 Publieke Beta?

Er verschijnen van watchOS geen publieke beta’s. Je zult dus ontwikkelaar moeten zijn om deze beta’s te kunnen proberen. Of wachten totdat de definitieve versie beschikbaar komt.

watchOS 5.1 beta downloaden

Ben je ontwikkelaar, dan kun je via de ontwikkelaarswebsite het benodigde betaprofiel downloaden en vervolgens de beta installeren. De watchOS 5.1 beta download is beschikbaar voor de Apple Watch Series 1 en nieuwer. Heb je eerder beta’s van watchOS 4 geïnstalleerd, dan kan het nodig zijn om eerst het betaprofiel daarvan te verwijderen, voordat je kunt doorgaan met deze nieuwe beta.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn watchOS 5 beta voor ontwikkelaars

Hieronder vind je een tijdlijn van de watchOS 5-beta’s voor ontwikkelaars:

  • watchOS 5.1 beta 5: 22 oktober 2018 (verschenen)
  • watchOS 5.1 beta 4: 15 oktober 2018 (verschenen)
  • watchOS 5.1 beta 3: 9 oktober 2018 (verschenen)
  • watchOS 5.1 beta 2: 2 oktober 2018 (verschenen)
  • watchOS 5.1 beta 1: 18 september 2018 (verschenen)
  • Definitieve versie watchOS 5.1: eind oktober 2018 (verwacht)

Over watchOS 5.1
Dit najaar verschijnt watchOS 5.1, eerste update voor watchOS 5. Apple introduceerde in deze versie nieuwe wijzerplaten, terwijl er ook flink wat functies op het gebied van sport verbeterd zijn. In ons watchOS 5 overzicht lees je meer over de nieuwe functies die onlangs zijn ingevoerd.

watchOS 5.1 beschikbaarheid

Apple gaat watchOS 5.1 waarschijnlijk eind oktober uitbrengen, tegelijk met andere beta-updates. Om watchOS 5.1 te kunnen installeren heb je wel een Apple Watch Series 1 of nieuwer nodig. iOS 12.1 verschijnt waarschijnlijk gelijktijdig, omdat beide van elkaar afhankelijk zijn.

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een watchOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten.

Dit artikel zal bij nieuwe ontwikkelaarsbeta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken. Daarbij kunnen reacties ook strenger worden opgeschoond dan je van ons gewend bent. Zo voorkomen we dat je je steeds een weg moet banen door tientallen inmiddels verouderde reacties van een paar weken geleden.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 22 oktober: watchOS 5.1 Beta 5 is nu te downloaden.
  • 2018 - 15 oktober: watchOS 5.1 beta 4 nu beschikbaar.
  • 2018 - 02 oktober: watchOS 5.1 beta 2 is nu beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.