Koski game - speelbord met bouwblokken en iPad

KOSKI: bouw met speelgoedblokken in een iPad-wereld

KOSKI is een spel met speelgoedblokken, waarbij je je iPad gebruikt om een wereld te bouwen. Dankzij augmented reality komt deze wereld tot leven, met bomen, watervallen en wezens die op de speciale blokken reageren. Zo bouw je je eigen verhaal.

Ben je fan van LEGO en vind je augmented reality ook wel interessant, dan biedt KOSKI een mooie combinatie van allebei. KOSKI is een spel dat magnetische speelblokken en augmented reality samenbrengt in een iPad-app. Zo kun je een wereld te bouwen waarin allerlei wezens tot leven komen. De app maakt van jouw bouwwerk een interactief 3D-model, met bomen en watervallen.


Koski game - speelbord met bouwblokken en iPad

Jouw simpele bouwwerk beweegt opeens als je via de iPad-app kijkt. Augmented reality bestaat al een tijdje, maar staat dankzij Pokémon Go ineens weer enorm in de belangstelling. Er waren al eerder leuke augmented reality-toepassingen zoals de AH Dino’s-app en een app waarmee je de Apple Watch al om je pols kon bekijken voordat deze in de winkels lag. Nu iedereen er inmiddels een beetje vertrouwd mee is, is dat goed nieuws voor KOSKI.

Zo werkt KOSKI

KOSKI combineert via augmented reality de echte wereld met de digitale wereld in het spel. Koski de set bestaat uit een magnetisch speelbord, bouwblokken en speciale tags. Daarnaast heb je natuurlijk een iPad nodig. Je zet de iPad naast het speelbord op tafel en bekijkt het bord door de cameralens van je iPad. Alles wat er via augmented reality op het speelbord gebeurt zie je op het scherm van je iPad.

Het spel begint door de speciale tags op het speelbord te zetten, waardoor er allerlei wezens op het scherm verschijnen. Met de speelgoedblokken bouw je vervolgens een wereld voor deze wezen. Omdat de bouwblokken magnetisch zijn kun je ze makkelijk aan elkaar koppelen. De bouwblokken bevatten ook augmented reality-tags zodat ze allerlei elementen aan de spelwereld kunnen toevoegen, zoals bomen of een waterval. Via onderstaande video krijg je een idee hoe KOSKI eruit ziet.

Nog niet te koop
Je kunt met KOSKI allerlei creatieve bouwwerken maken en ziet de wezens daarop direct reageren. Zo bouw je echt je eigen verhaal. De maker van het spel is Studio deFORM, dat zich richt op product- en meubelontwerp. KOSKI is nog een concept en er is helaas nog niet bekend wanneer dit spel eventueel in productie wordt genomen. Het zou mooi zijn als KOSKI andere spelmakers en ontwikkelaars kan aanzetten om ook nieuwe creatieve manieren te bedenken om met augmented reality aan de slag te gaan. Ondertussen zitten we ook te wachten tot Apple iets ermee gaat doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juli 2016, 15:51
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen augmented reality, bordspel, concept
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.