‘Klein team bij Apple werkt aan augmented reality-projecten’

Een klein team bij Apple werkt op het moment aan augmented reality-projecten. Apple wil een bril maken die in het openbaar acceptabel is.

google-glass-vrouwEen klein team binnen Apple werkt op het moment aan augmented reality-projecten. Dit beweert Piper Jaffrey-analist Gene Munster. Het team zou aan een Google Glass-achtig project werken, waarbij de nadruk grotendeels ligt op design. Apple wil graag een product ontwerpen waarmee je er in het openbaar nog steeds gewoon uitziet.

Munster stelt het volgende in het bericht aan investeerders:

Hoewel het initiatief nog vrij beperkt is, geloven wij dat een klein team engineers bij Apple onderzoek doet naar augmented reality-applicaties. Daarbij ligt de nadruk vooral op een wearable interface die dankzij een design acceptabel is op het gebied van mode en sociale normen. Op dit moment is het moeilijk te zeggen over deze experimenten zullen leiden tot een product.

Apple’s augmented reality-project is vrij bijzonder, aangezien de Apple Watch door velen wordt gezien als de voorbode van een Google Glass-achtige bril. Op het moment is het nog veel gewoner om een smartwatch te dragen dan om met een slimme bril rond te lopen. De Google Glass was tot nu toe ook een experimenteel product, maar het lijkt er op dat Apple alle mogelijkheden onderzoekt.

Eerder vandaag schreven we ook al over Munster, toen de analist beweerde dat Apple’s televisieplannen steeds dichterbij zijn. Dankzij de in geruchten besproken tv-dienst wordt het volgens hem makkelijker voor Apple om een zelfstandige televisie te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2015, 18:31
Categorie Geruchten
Onderwerp augmented reality

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.