BitTorrent Live

BitTorrent is nu een live nieuwszender op je Apple TV

BitTorrent Now is een live nieuwszender op de Apple TV en de Mac, waarmee je de Amerikaanse presidentsverkiezingen en ander politiek nieuws kunt volgen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Tv-kijken is niet meer wat het geweest is. Twitter is niet alleen meer een microblogging-site, maar ook de plek waar je naar een live-uitzending van Wimbledon kijkt. En vandaag is er alweer een branchevreemde aanbieder van tv-beelden: BitTorrent. Ze zijn gestart met BitTorrent News, een live tv-kanaal op de Apple TV en op de Mac met als doel om onafhankelijk verslag te doen van de Amerikaanse verkiezingen. Te beginnen met de Republikeinse Nationale Conventie.

BitTorrent Live

BitTorrent News

Op de Amerikaanse nieuwsnetwerken kun je 24 uur per dag kijken naar analyses over de verkiezingen. Wie wel eens zin heeft in een fris geluid kan kijken naar BitTorrent’s nieuwe nieuwskanaal. Die gaat het Republikeinse evenement live streamen vanuit Cleveland, de stand waar het plaatsvindt. Voormalig CNN-producer Harricon Bohrman leidt het team van BitTorrent News, aangevuld met voormalige journalisten van andere nieuwsmedia zoals Al Jazeera. Om het geheel nog wat meer autoriteit te geven werkt Doc Stodden mee, hoogleraar politieke wetenschappen. De nieuwszender gaat 10 tot 12 uur per dag live verslag doen.

De vorige keer dat we over BitTorrent schreven, was toen ze bezig waren met een muziek- en videostreamingdienst voor iOS en de Apple TV, BitTorrent Now. Deze nieuwe nieuwszender komt dus niet helemaal onverwacht. Na de Republikeinse conventie wil BitTorrent zich ook aan andere onderwerpen buiten de politiek wagen. Zo zijn er plannen om minder voor de hand liggende sporten te bespreken, bijvoorbeeld motorcross. Sinds februari is BitTorrent al aan het testen met de nieuwszender, dankzij een samenwerking met OTT News.

Verbindingsproblemen zul je bij BitTorrent News niet snel krijgen, want de dienst maakt gebruik van de peer-to-peer streamingtechnologie waar ze bekend mee werden. Wie bij BitTorrent nog steeds denkt aan illegaal downloaden leeft in de vorige eeuw. BitTorrent is tegenwoordig een mediabedrijf, dat de peer-to-peer technologie gaat inzetten voor allerlei toepassingen waarbij bandbreedte een rol speelt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juli 2016, 10:59
Categorie Apps
Onderwerpen bittorrent, politiek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.