Apple-Watch-drie-modellen

Klok-apps voor Apple Watch niet toegestaan, zegt Apple

Apple heeft officieel verboden om klok-apps voor de Apple Watch te maken. Apps die alleen het tijdstip laten zien, worden afgewezen.

Apple-Watch-drie-modellenHet is op de Apple Watch niet mogelijk om wijzerplaten van externe ontwikkelaars te installeren of zelf te maken. Apple wil strikte controle over het uiterlijk van de wijzerplaten, waar je allerlei aanvullende informatie aan kan toevoegen. Ontwikkelaars die denken dat ze met een klok-app die regel kunnen omzeilen, komen nu bedrogen uit. Apple heeft een nieuwe regel toegevoegd aan de richtlijnen voor ontwikkelaars. Het is officieel niet toegestaan om apps te maken, die alleen de tijd laten zien.

Er waren al enkele klachten van ontwikkelaars, die boos waren omdat Apple hun horloge-app had afgewezen. Inmiddels kan Apple zich beroepen op de voorwaarden. Het staat zwart op wit:

Watch Apps whose primary function is telling time will be rejected.

Tijdzone-apps zijn overigens ook niet toegestaan. Hetzelfde geldt voor fart-apps, die in de begindagen van de iPhone juist een groot succes waren. Op de Apple Watch heb je keuze uit 10 wijzerplaten, die je kunt aanpassen. Je kunt de kleur veranderen en kleine infopanelen rondom de wijzerplaat kiezen, bijvoorbeeld om de volgende afspraak, je fitnessvoortgang of de zonsondergang onder handbereik te hebben. Mogelijk gaat dat veranderen als Apple later dit jaar een native SDK aankondigt. Daarmee wordt het mogelijk om zelfstandige apps te maken, die niet meer afhankelijk zijn van de iPhone en ook minder beperkingen hebben. iCulture vermoedt dat die native SDK wel eens tijdens WWDC 2015 kan worden aangekondigd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 april 2015, 23:09
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen apple watch, horloge, ontwikkelaars

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.