Apple Watch tattoo

Apple Watch heeft moeite met tatoeages (update)

De Apple Watch blijkt niet goed te werken op getatoeëerde polsen: de sensor ziet door de inkt de pols niet en vergrendelt de smartwatch.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

Is je pols getatoeëerd? Dan is er een grote kans dat je Apple Watch niet goed werkt. Volgens verschillende gebruikers op Reddit hebben de sensoren aan de achterzijde van de Apple Watch problemen met het herkennen van huid, wanneer deze getatoeëerd is. De tatoeageinkt zou reflecties veroorzaken, waardoor de sensor van slag raakt.


Apple Watch tattoo

Update 1 mei 2015: Apple heeft het probleem van de tatoeages bevestigd in een supportdocument. Daarin geven ze toe, dat tatoeages de werking van de hartslagsensor kunnen beïnvloeden. De inkt, het patroon en de verzadiging van de tatoeage kunnen het lampje van de sensor blokkeren, zodat je geen nauwkeurige meting kunt doen.

Permanent or temporary changes to your skin, such as some tattoos, can also impact heart rate sensor performance. The ink, pattern, and saturation of some tattoos can block light from the sensor, making it difficult to get reliable readings.

Tatoeages houden licht tegen

De Apple Watch maakt gebruik van groen en infrarood licht om te detecteren of de smartwatch om een pols gedragen wordt of bijvoorbeeld op een tafel of nachtkastje ligt. In de laatste gevallen gaat de Apple Watch ‘op slot’. Het scherm wordt donker en je krijgt geen notificaties meer, omdat de Apple Watch denkt niet meer om de pols te zitten. Helaas zorgen de inktdeeltjes in getatoeëerde huid voor hetzelfde effect: de Apple Watch wordt continu vergrendeld.

Het is mogelijk om de polssensor uit te schakelen, maar echt praktisch is dit uiteraard niet. Zo werkt Apple Pay niet meer met een altijd-ingeschakelde Apple Watch. Heb je slechts één getatoeëerde pols, dan kun je overwegen de Apple Watch om de andere pols te dragen: Apple heeft de smartwatch geschikt gemaakt voor zowel links- als rechtshandigen. Het zou ons echter niets verbazen als Apple met een firmwareupdate komt om de sensor anders te calibreren of die een andere detectiemethode gebruikt die minder last heeft van reflecties van inkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2015, 15:07
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch
23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.