Kinderopvang in Beweging helpt kinderen veelzijdiger bewegen

Kinderopvang in Beweging is een app speciaal ontworpen voor kinderdagverblijven. Met meer dan 150 verschillende bewegingen helpt het kinderen leuker en gevarieerder bewegen.

Kinderopvang in BewegingDat beweging goed is voor kinderen wisten we natuurlijk al. Maar bewegen ze wel genoeg en op de juiste manier? Sportdocent Johan Brinkman merkte dat er vooral in kinderdagverblijven weinig variatie zit in de manier waarop kinderen bewegen. Ondanks de betrokken leidsters zijn het telkens dezelfde tik- en balspellen die hij terug ziet komen. Zijn app Kinderopvang in Beweging voor de iPad biedt kinderdagverblijven daarom een enorm aanbod aan activiteiten om kids gevarieerder te laten bewegen.

De beweegapp heeft de activiteiten en spellen speciaal aangepast voor de kinderopvang. Met zo’n 150 verschillende bewegingen is er genoeg variatie om elke week een nieuwe leerlijn op te stellen. De leidsters van kinderdagverblijven kunnen in de app de leeftijd van het kind selecteren en vervolgens kiezen voor welke beweging ze activiteiten willen zien. Deze zijn zorgvuldig samengesteld en laten omschrijvingen, uitleg, filmpjes en materialen van de beweegspellen zien. Dit maakt het voor kinderdagverblijven leuker en makkelijker om gevarieerder met kinderen te gaan bewegen.

Brinkman breidt de inhoud van de app voortdurend uit. Hiervoor werkt hij samen met sportopleiding CALO, het ROC van Twente en een team van professionals uit het werkveld. Zijn droom is om over drie jaar alle mogelijke bewegingen voor kinderen van 0 tot 12 jaar in de app te hebben staan. De app werkt met een jaarabonnement dat kinderdagverblijven kunnen afsluiten voor 100 euro per jaar. Ook is het mogelijk om via de website de beweeg-app twee weken gratis te proberen.

Kinderopvang in Beweging is niet beschikbaar voor consumenten, dus je kunt de app helaas niet zomaar uit de App Store downloaden.

Via: Tubantia (€)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2015, 18:58
Categorie Apps
Onderwerp kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.