apple-pay-visa

‘Apple Pay nog dit jaar in Europa beschikbaar’

Betaaldienst Apple Pay zal voor het einde van 2015 te gebruiken zijn in Europa, aldus Tim Cook.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

apple-pay-visaApple probeert om Apple Pay “voor het einde van het jaar” in Europa beschikbaar te stellen. Dit vertelde Apple-CEO Tim Cook tijdens een bezoek aan Duitsland volgens iGen.fr. Apple heeft daarmee voor het eerst een doel gesteld voor wanneer Apple Pay precies in Europa zal verschijnen. Tot nu toe is Apple Pay alleen in de Verenigde Staten beschikbaar.

Cook vertelde over de streefdatum tijdens een bezoek aan een Duitse Apple Store, waar hij ook vertelde dat de Apple Watch waterbestendig genoeg is voor onder de douche. Tim Cook sprak over heel Europa. We weten nog niet zeker wanneer Nederland en België precies aan de beurt zijn. Nieuwe Apple-diensten worden meestal eerst in grote Europese landen uitgebracht, waaronder Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Eerdere berichten wezen er op dat Apple Pay al in de eerste helft van 2015 in Europa beschikbaar kwam. Begin dit jaar verklapte ING de komst van Apple Pay in Nederland op een speciale pagina. Dat dit jaar belangrijk wordt voor de betaaldienst bleek onlangs ook: Tim Cook noemde 2015 ‘het jaar van Apple Pay‘.

Visa heeft eerder deze week tokenisation in Europa beschikbaar gesteld. Met deze techniek wordt je creditcardinformatie omgezet naar een reeks getallen, die gebruikt worden om een betaling te valideren. Hierdoor kunnen Europese Visa-kaarten met Apple Pay worden gebruikt, zodra de dienst hier beschikbaar komt.

Meer over Apple Pay lees je in ons Dossier Apple Pay.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 februari 2015, 0:55
Categorieën Apple, Geruchten
Onderwerp apple pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.