Boekenweekgeschenk 2015

Kinderboekenweek 2015 van start met twee nieuwe apps

Kinderboekenweek 2015 is gestart en bij het boekengeschenk hoort een spannende app die het verhaal vertelt vóór het avontuur in het echte boek. Ook is er een klein spelletje beschikbaar voor bij het prentenboek Het rare verhaal van Professor Staal.

Kinderboekenweek 2015.
Vandaag start de 61e editie van de Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema natuur, wetenschap en techniek met de bijpassende slogan ‘Raar, maar waar!’. Bij elke €10 die je besteedt aan kinderboeken ontvang je nu bij de betere boekhandel het boek Per Ongelukt! van Simon van der Geest cadeau. Bij dat kinderboekenweekgeschenk hoort een app voor de iPad, die vanaf nu gratis te downloaden is. Daarnaast is er nog een andere leuke kinderapp verschenen ter gelegenheid van de Kinderboekenweek, die je vandaag tijdelijk gratis kunt downloaden.

Per Ongelukt!: Swipestory vertelt het geheime hoofdstuk

Per Ongelukt! hoort bij de Kinderboekenweek van 2015.Mocht je het kinderboekenweekgeschenk Per Ongelukt! al in je bezit hebben, vergeet dan niet om ook de bijbehorende iPad-app te downloaden. Deze app met dezelfde naam als het boek zelf, is een zogenaamde SwipeStory. Het ‘Geheime Hoofdstuk’ in de app vertelt het verhaal dat voorafgaat aan dat van het boekenweekgeschenk. Door te swipen blader je door een spannend verhaal, terwijl je luistert naar een spannend muziekje. Om het verhaal extra kracht bij te zetten zie je bijpassende illustraties, zowel plat als in 3D. Door de unieke uitstraling krijgt de app een wat grimmige sfeer, wat perfect past bij dit spannende verhaal.

Professor Staal: spin-off van een prentenboek

Bouw een luchtballon met Professor Staal.De andere app in het kader van de Kinderboekenweek is de universele app Professor Staal. Deze app is een spin-off van het prentenboek ‘Het rare verhaal van Professor Staal’, dat speciaal voor de Kinderboekenweek 2015 geschreven is door Hanneke van der Meer. In de app is het de bedoeling dat je Professor Staal helpt met het maken van zijn stalen luchtballon. De app is geschikt voor alle leeftijden, want hij bevat geen teksten of gesproken woord. Professor Staal kost normaal gesproken €0,99, maar is alleen vandaag bij de start van de Kinderboekenweek gratis te downloaden voor zowel iPhone als iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2015, 16:43
Categorie Apps
Onderwerpen boeken, kinderboeken, kinderen
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.