Apple patenteert techniek voor geprojecteerd toetsenbord

Apple heeft een patent gekregen op een techniek die een geprojecteerd toetsenbord weer een stapje dichterbij de realiteit brengt. De camera registreert de bewegingen van je vingers.

Projectie-toetsenbord

Apple heeft een nieuwe soort camera voor desktops gepatenteerd, die via ingebouwde reflectoren zowel het gezicht als de handen van de gebruiker kan zien. Met deze gegevens zou je op een geprojecteerd toetsenbord kunnen tikken met je vingers, om vervolgens de corresponderende toetsen op het scherm te zien verschijnen.


Het futuristische patent spreekt wellicht tot de verbeelding, maar dergelijke projectietoetsenborden bestaan al langer. Door de toetsen van een toetsenbord op een vlak oppervlakte te projecteren, kun je er op typen door de projectie aan te raken.

Bestaande camera’s te onpraktisch

Omdat je op dat moment natuurlijk geen echte toets indrukt, is er een camera nodig die jouw vingerbewegingen registreert. In het nieuwe patent staat dat veel front- en back-camera’s op veel apparaten vast zitten in een positie, wat ze onpraktisch maakt om meerdere dingen tegelijk op te nemen.

Door een camera te ontwerpen waarbij het licht weerkaatst op verschillende reflectoren, is de camera in staat om verschillende kanten op te kijken.

Patent-camera-toetsenbord

Op de tekeningen bij het patent is te zien hoe de camera met een desktopcomputer wordt gebruikt, al zou een dergelijk projectietoetsenbord vooral uitkomst bieden bij draagbare apparaten zoals de iPhone en iPad. Als het cameraatje klein genoeg gemaakt kan worden hoef je geen los Bluetooth-toetsenbordje meer mee te nemen als je in de trein bijvoorbeeld wat tekst wilt verwerken.

Meer aanwijzingen

Eerder dit jaar patenteerde Apple een techniek waarmee gebruikers in de lucht konden ‘typen’ en een 3D-camera deze tikbewegingen om kon zetten in tekst. Ook nam Apple in 2013 het bedrijf PrimeSense over, het bedrijf dat eerder de 3D-sensor maakte voor de Kinect-camera van de Xbox 360.

Of een dergelijk product ook echt op de markt komt blijft bij patenten natuurlijk altijd even de vraag, maar het geeft wel een interessant kijkje in de keuken bij Apple.

Bekijk ook

Apple bevestigt overname 3D-sensorfabrikant PrimeSense

Apple heeft bevestigd PrimeSense te hebben overgenomen, een fabrikant van 3D-sensoren, bekend van de Microsoft Kinect.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.