Spyware op iPhone

Reacties voor: Kaspersky brengt nieuwe tool uit om Pegasus-spyware te detecteren

Onderzoekers van Kaspersky hebben een nieuwe methode gevonden om Pegasus en soortgelijke spyware te detecteren. Ze hebben een tool gemaakt waarmee gebruikers het zelf kunnen controleren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 4 reacties

  1. Op zich is het uiteraard goed dat een virusscanner leverancier lekken zegt te kunnen oplossen. Echter staat met name Kaspersky op de zwarte lijst omdat dit bedrijf in Rusland is gevestigd. Hoewel er nog geen aanleiding toe is, blijft het gebruik van een tool van dit bedrijf op zijn minst risicovol.

    • Origineel geplaatst door Mat Matheij
      Op zich is het uiteraard goed dat een virusscanner leverancier lekken zegt te kunnen oplossen. Echter staat met name Kaspersky op de zwarte lijst omdat dit bedrijf in Rusland is gevestigd. Hoewel er nog geen aanleiding toe is, blijft het gebruik van een tool van dit bedrijf op zijn minst risicovol.

      Liever dit soort spyware op je telefoon dan dat je het opspoort met een tool van een bedrijf dat gevestigd is in Rusland en geen bewezen banden heeft met FSB/GRU/SVR?

  2. Luisteren ze Android versie niet af.

  3. Ik heb een iPhone en wil deze scripts uitvoeren. Maar ik lees er overheen of ik begrijp het niet goed, hoe start je deze 3 bestanden op je iPhone? De toolkit MVT is namelijk niet in de App Store te verkrijgen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.