Dit 9-jarige meisje is de jongste WWDC-deelnemer ooit

De 9-jarige Anvitha Vijay heeft al twee iPhone-apps gemaakt en mag dit jaar als jongste deelnemer ooit naar de WWDC.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Voor sommige mensen is het al moeilijk genoeg om een idee voor een app te verzinnen. De 9-jarige Anvitha Vijay draait er haar hand niet voor om. Het meisje heeft zichzelf leren programmeren en heeft al twee apps uitgebracht. Ze gaat dit jaar als jongste deelnemer naar de WWDC.

Jongste WWDC-deelnemer: dit 9-jarige meisje

Jongste WWDC-deelnemer ooit

Elk jaar nodigt Apple getalenteerde scholieren en studenten uit om naar WWDC te gaan. Anvitha Vijay is één van de gelukkigen en dat ze door Apple is uitgenodigd is meer dan terecht. Anvitha leerde programmeren door gratis online cursussen en YouTube-video’s te bekijken. Ze begon al op haar zevende met programmeren, toen ze een idee had voor een iOS-app, maar geen geld had om een cursus te volgen. “Programmeren was zo uitdagend”, vertelt het meisje in een interview met Fortune. “Maar ik ben zo blij dat ik het vol heb gehouden.”

Anvitha is van Indiase afkomst en woont in Australië. Ze heeft al een paar apps voor de iPhone en iPad gemaakt en gaat dit jaar een andere mijlpaal op haar naam zetten: ze is de jongste deelnemer ooit. De apps die ze maakte zijn gericht op kinderen: zo maakte ze de Smartkins Animals, waarmee haar kleinere zusje dieren leerde herkennen. Een andere app is bedoeld om kinderen kleuren te leren.

‘Tim Cook ontmoeten’
Het bezoek aan WWDC zal een hele wereldreis worden: Anvitha zal samen met haar ouders en zusje vanuit Melbourne naar San Francisco vliegen, een trip van minstens 16 uur. Maar ze heeft er zin in: “Het is mijn droom om naar de WWDC te gaan en Tim Cook te ontmoeten”. Dat zal zeker lukken, want Cook gaat meestal wel even met de deelnemers op de foto en voor Apple is het tegelijk mooie PR. De volgende app zit ook alweer in de pijplijn: het wordt een app waarmee kinderen zichzelf doelen kunnen stellen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 13 juni: Directe downloads naar apps toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2016, 12:11
Categorie Achtergrond
Onderwerpen developers, kinderen, wwdc, wwdc 2016

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.