Je iPad als Kinect: het is mogelijk

Ontwikkelaar Greg Hartstein heeft in een maand tijd twee 'proofs op concept' op video vastgelegd. In de video laat hij zien dat je met de iPad enkele functies van de Kinect kunt nabootsen.

iPad Kinect demonstratieHet is misschien minder indrukwekkend dan de prinses Leia die dankzij je iPad op een tafel wordt geprojecteerd, maar het komt in de buurt. De Kinect van Microsoft is al door vele ontwikkelaars aangegrepen om vreemde en creatieve projecten uit te voeren, maar het idee om Kinect te ‘imiteren’ op een iPad is nog niet vaak geopperd. Ontwikkelaar Greg Hartstein kwam op het idee nadat Erica Sadun van TUAW een applicatie had bedacht om de meest overheersende kleur in een foto te ontdekken.

Vorige maand kwam Hartstein met een basis-applicatie die diende als ‘proof of concept’. De app kon namelijk door middel van een schuifknop laten zien hoe ver je hand van de iPad verwijderd was. De simpele uitleg: de iPad gebruikt hiervoor de nabijheidssensor, die de verandering van het licht ‘meet’ en zo bepaalt hoever je hand van de iPad verwijderd is. De geavanceerdere uitleg kun je onderaan in het artikel op TUAW lezen. Wel zit hier nog een nadeel aan: je moet in het donker zitten omdat de sensor anders het verschil in licht niet goed genoeg kan meten.

Een maand ging voorbij, en gisteren kwam de ontwikkelaar weer met een nieuw filmpje waarin hij een verbeterd prototype van zijn app laat zien. Deze keer wordt de camera van de iPad gebruikt om een plaatje op het scherm te beïnvloeden. De ontwikkelaar heeft wel een herkenningspunt op zijn hand geplakt zodat de camera de bewegingen beter kan volgen. Het plaatje kan naar voren en naar achteren worden bewogen, evenals gedraaid worden.

Hoewel de prototypes op zichzelf nog niet veel bijzonders kunnen doen, kan de techniek wel ingebouwd worden in andere applicaties. Zo kun je binnenkort misschien wel Scrabble spelen zonder dat je het scherm hoeft aan te raken. Of speel je binnenkort Real Racing 2 HD op je Apple TV, via je iPad, die je bedient door je handen te bewegen vóór de iPad.

Helaas is de video de eerste paar seconden gepixeleerd, maar voor de rest is deze goed te kijken.

Via TUAW

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juli 2011, 14:43
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerpen ipad, kinect, microsoft, xbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.