Jawbone UP ook in Europa verkrijgbaar

De Jawbone UP is vanaf vandaag in pre-order te bestellen in de Europese shop van Jawbone. De Jawbone UP is een fitness-armband waarmee je je activiteiten in de gaten houdt. Ook kun je zien hoeveel je geconsumeerd hebt en houdt de Jawbone UP je slaapgedrag in de gaten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

jawbone upDe pre-order van de Jawbone UP startte eerder vandaag al in de VS. Gelukkig blijk je de gezondheidsarmband met bijbehorende iPhone-app ook gewoon in Europa te kunnen bestellen. Voor £80 bestel je de Jawbone UP in de Europese winkel van Jawbone, die hem voor £15 bezorgkosten in Nederland bezorgt. Je hebt de keuze uit drie kleuren: zilver, zwart of felrood.

Levering vindt plaats vanaf eind november, dus nog net op tijd voor de kerst. Helaas heb je daardoor iets minder keus dan in de Amerikaanse shop, waar je de Jawbone UP ook in het felblauw kunt bestellen. Binnenkort komen er nog meer kleuren bij, waaronder wit en bruin.

De Jawbone UP is een accessoire waar we al eerder over geschreven hebben. De fabrikant is vooral bekend door z’n Bluetooth-headsets, maar met de UP slaan ze een nieuwe weg in: fitness. Het is de bedoeling dat je met deze armband je gezondheid verbetert en fitter wordt. Je doet de armband om, waarna hij al je bewegingen in de gaten houdt. Zelfs je slaappatroon wordt in de gaten gehouden. Via een app (geschikt voor iPhone en iPad) houd je de voortgang in de gaten. Je kunt data analyseren, krijgt tips over je levensstijl en de app waarschuwt ook welke effecten je lichamelijke activiteiten zullen hebben op je slaapgedrag.

Kortgeleden schreven we nog over de Fitbit Ultra, een soortgelijk apparaat met een vergelijkbaar prijskaartje. De Jawbone UP probeert echter intelligenter te zijn dan een gewone stappenteller of fitnesstracker. Hij waarschuwt je wanneer je langere tijd niet actief bent en maakt je wakker op het meest ideale moment waarop je wilt ontwaken. Ook zit er een fotodagboek bij, waarmee je kunt bijhouden wat je eet. Er zijn drie maten (S/M/L). In de VS starten ze al op 6 november met het verzenden van de eerste Jawbone UP’s, maar wie opziet tegen de verzendkosten of het kopen via een bemiddelingsbureau zoals Borderlinx, kan ook tot eind november wachten.

Meer info: Jawbone EU
Tipgever: @mausje68 via Twitter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2012, 13:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen armband, gezondheid, jawbone, quantified self

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.