iTunes U krijgt nieuwe functies en iOS-app voor iTunes U

iTunes U is vernieuwd. Er is een koppeling gemaakt met iBooks en universiteiten kunnen makkelijk al het materiaal rondom een cursus bundelen, inclusief video's, boeken en andere studiematerialen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iTunes U iPhoneApple heeft vanavond een vernieuwde versie van iTunes U aangekondigd. De catalogus met studiemateriaal krijgt een eigen iOS-app en meer mogelijkheden om alles rondom een cursus of opleiding vanuit iTunes te regelen. Zo kunnen docenten berichten en opdrachten naar hun studenten sturen, die vervolgens ook in iBooks verschijnen. Een automatische takenlijst laat zien welk huiswerk je nog moet maken. Zodra je iets inlevert wordt het afgevinkt op de lijst.

iTunes U iPhone 2De cursusbeheerder van een school of universiteit bepaalt welke informatie er online komt te staan. Bij een cursus kan bijvoorbeeld de docent, contactinformatie, syllabus en ander studiemateriaal worden aangeboden. Ook is er een koppeling met de vandaag vernieuwde iBooks: notities en opdrachten verschijnen vanzelf in de studieboeken. Studenten kunnen zich via de app aanmelden voor een cursus of feedback achterlaten. Alle gerelateerde materialen voor een cursus zoals video’s, teksten, audio en andere documenten zijn voortaan op één plek te vinden.

Apple heeft met iTunes U een gigantische hoeveelheid studiemateriaal opgebouwd en heeft al 700 miljoen downloads geteld. Universiteiten meedoen aan het nieuwe initiatief zijn Duke, Yale, UCLA en Open University. Later zullen er ook onderwijsinstituten op lagere niveau’s volgen, zoals middelbare scholen. Bij de start zijn 100 cursussen beschikbaar, die gratis te bekijken zijn. De iTunes U-app is later vandaag gratis te downloaden in 123 landen.

Apple kondigde vandaag ook een vernieuwde iBooks 2 en iBookstore aan en maakt het met iBooks Author mogelijk om eenvoudig e-books te maken.

Download: iTunes U (gratis, universeel, iOS 5 of hoger)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2012, 17:52
Categorieën Apple, Diensten, Mac & macOS, Round-up
Onderwerpen itunes, onderwijs

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.