Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts

iTunes-concurrent Google Music komt bij volgende Android-update

Een topman van Motorola heeft op Mobile World Congress aangekondigd dat Honeycomb ondersteuning krijgt voor Google's muziek- en videodiensten.

google-musicGoogle is van plan een muziekdienst uit te rollen, die een concurrent wordt van Apple’s iTunes-muziekdienst. Het zal onderdeel zijn van de eerstvolgende update van Android. Dat heeft Sanjay Jha, CEO van Motorola Mobility gezegd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.


Jha zei:

If you look at Google Mobile services [via Android] today, there’s a video service, there’s a music service – that is, there will be a music service.

Dat er een muziekdienst aan zou komen, wisten we al, want er werd eerder gesproken over Google Audio. Maar interessant was wat Jha eraan toevoegde. De toegevoegde waarde van de volgende Android-update Honeycomb zij zijn: “it adds video services and music services”.

Google’s muziekdienst wordt een concurrent van Apple iTunes en het zal dus deel uitmaken van de Honeycomb-update. Dit is een update voor Android, die speciaal is gericht op tablets. Zelf heeft Google nog niet aangegeven wanneer de muziekdienst beschikbaar komt, maar de Motorola Xoom die op Honeycomb draait, komt binnen twee maanden in de winkel. De tablet gaat rond de 800 dollar kosten en wordt de eerste tablet met Honeycomb.

Het tijdschrift Billboard Magazine publiceerde vorige week een lijst van topmensen bij Google die bij het project betrokken zouden zijn, waaronder Andy Rubin (de hoogstgeplaatste verantwoordelijke voor Android). Rubin zou zelf contact hebben opgenomen met topmensen uit de muziekindustrie, om ze voor de Google-muziekdienst te interesseren. De dienst zou ook een online winkel bevatten. Wat momenteel nog ontbreekt in Android, is een multimediadienst, zoals Apple via iTunes aanbiedt. Desktopsoftware om je muziekcollectie te beheren (zoals iTunes op de desktop) is alleen beschikbaar voor Android-toestellen via apps van derden. iTunes bestaat daarentegen al sinds april 2003 en er zijn intussen meer dan 10 miljard muzieknummers verkocht. Apple heeft met een marktaandeel van 66% een stevige greep op de markt.

De muziekdienst van Google zou gekoppeld kunnen zijn aan Simplify Media, een dienst die Google vorig jaar overnam. Daarmee kun je muziek via verschillende platformen delen. Google gaf toen aan dat ze een desktopapplicatie wilden maken waarmee je op afstand toegang krijgt tot muziek en films, ook vanaf Android-toestellen.

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar. Ook bestaat de iTunes Store nog voor het kopen van muzieknummers en albums en het aanschaffen en huren van films.

iTunes

Reacties: 28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.