NYT: ‘Apple heeft geen plannen voor kleinere iPhone’

Volgens de Amerikaanse krant New York Times heeft Apple momenteel geen plannen voor een kleinere versie van de iPhone.

iPhone 4Volgens de New York Times heeft Apple geen plannen om een kleinere iPhone te maken. Eerdere geruchten spraken hier wel over. De Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal wist vorige week vrijdag te melden dat Apple werkt aan een iPhone die de helft goedkoper en kleiner zou zijn dan de iPhone 4. Dit nieuwe iPhone-model zou echter naast de huidige iPhone op de markt komen, waarvan volgens de krant eveneens een nieuwe versie geïntroduceerd zou gaan worden. Volgens Wall Street Journal zou de kleinere iPhone de codenaam “N97” dragen. New York Times meldt op basis van eigen bronnen dat deze codenaam van de Verizon iPhone is die Apple eerder deze maand introduceerde.

Apple’s ingenieurs richten zich momenteel op het voltooien van de volgende versie van de iPhone, die waarschijnlijk qua grootte gelijk is aan de huidige iPhone 4, aldus een ingewijde tegenover New York Times. Een andere persoon verklaarde tegenover de krant dat het bedrijf op dit moment geen kleinere iPhone zou willen maken omdat de productie ervan mogelijk niet goedkoper is en omdat een kleiner toestel moeilijker te bedienen valt. Bovendien zou een kleiner scherm ontwikkelaars dwingen om hun apps te herschrijven. Dit zou Apple juist willen voorkomen, aldus deze persoon.

Volgens de Times zou de introductie van een kleinere iPhone ook nogal tegenstrijdig zijn met eerdere uitspraken van onder andere Apple-topman Steve Jobs. Hij zei vorig jaar oktober dat Android zeer gefragmenteerd is en dat Apple’s benadering van één toestel een sterkte is ten opzichte van Google’s benadering. Volgens een andere Apple-executive zou het voor Apple niet logisch zijn om meerdere iPhone-modellen te maken. Deze merkte daarbij op dat oudere iPhone-modellen bij de introductie van een nieuw model goedkoper wil maken.

Het bedrijf onderzoekt overigens wel of het door het veranderen van interne componenten de iPhone goedkoper kan maken. Daarnaast wordt er gewerkt aan mogelijkheden om de iPhone met spraakcommando’s te bedienen. Dit zou met name nieuwe iPhone-gebruikers aan moeten trekken die liever niet met een virtueel toetsenbord werken. Analist Gene Munster meent dat Apple ook een prepaid-iPhone aan zou moeten bieden wil het blijven meespelen in de wereldwijde telefoniemarkt.

Op het punt van MobileMe zijn beide kranten het wel met elkaar eens. Ook de Times meldt dat Apple van plan is om een sterk verbeterde versie van MobileMe te gaan lanceren, die naar verwachting gratis is. Het zou gebruikers de mogelijkheid bieden om bestanden en media (foto’s, muziek) online op te slaan en deze draadloos met alle Apple-apparaten te synchroniseren. Zowel de nieuwe iPhone als de verbeterde versie van MobileMe worden deze zomer verwacht.

Foto: Writer (via Flickr)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2011, 10:54
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen geruchten, iphone nano, mobileme, new york times

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.