iTunes bevat aanwijzing voor automatisch updaten apps in iOS 5

Uit een zin die een korte tijd in iTunes te vinden wijs blijkt dat Apple plannen heeft om het automatisch update van apps mogelijk te maken.

App StoreHet lijkt er op dat Apple een nieuwe functionaliteit van iOS 5 heeft gelekt. Het gaat om het automatisch updaten van apps op je iPhone of iPad. In de sectie van iTunes waar je je apps kunt updaten, stond gisteravond korte tijd een extra zin waar dat uit blijkt.


Een lezer van het blog Macrumors ontdekte de zin onder ‘My App Updates’:

Or if your device has Automatic Download enabled for apps, your updates will download to your device without having to sync.

Momenteel zijn er twee opties om updates van applicaties binnen te halen. Je kunt ze handmatig downloaden vanuit de App Store op je iPhone of iPad. Een andere optie is ze te downloaden op je pc of Mac via iTunes en vervolgens je apparaat te synchroniseren. De genoemde functie wekt de indruk dat de automatische download-instelling voor meer soorten content geldt, niet alleen voor apps. Apple zou volgens eerdere geruchten bezig zijn om over-the-air updates mogelijk te maken, zoals ook al voor de meeste Android-toestellen geldt. Ook over draadloos synchroniseren wordt gesproken. Updates van AirPort Extreme en Time Capsule wijzen in die richting.

Als de mogelijkheid er komt, is het afwachten hoe het precies gaat werken. Met de datalimiet die veel providers hanteren is het namelijk niet heel handig als het automatisch updaten over 3G gebeurt en zou je het misschien willen beperken tot Wi-Fi. Maar we moeten eerst maar afwachten of iOS 5 inderdaad deze functie krijgt. Dat wordt hoogstwaarschijnlijk maandagavond tijdens de WWDC-keynote bekend. Apple heeft de aanwijzing uit iTunes inmiddels weggehaald (de inhoud van iTunes wordt namelijk dynamisch getoond, dus de tekst kan verdwijnen en verschijnen zonder dat er een update noodzakelijk is).

v

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.