iTunes toont hint voor automatisch updaten van apps in iOS 5

iTunes bevatte gisteravond een hint dat

updates-iphoneHet lijkt erop dat Apple via het desktopprogramma iTunes een nieuwe functie van iOS 5 heeft gelekt. Het gaat daarbij om het automatisch updaten van apps voor je iPhone of iPad. In het gedeelte van iTunes waar je apps kunt updaten, stond gisteravond korte tijd een zin, waaruit dat blijkt. Er gingen al langer geruchten dat Apple bezig zou zijn met over-the-air updates voor nieuwe firmware, zoals bij de meeste Android-toestellen al mogelijk is. Bij de gelekte functie in iTunes gaat het echter om het updaten van apps en mogelijk ook andere content. Een lezer van het blog Macrumors ontdekte de aanwijzing onder ‘My App Updates’.

Or if your device has Automatic Download enabled for apps, your updates will download to your device without having to sync.

Momenteel zijn er twee opties om updates van iPad-applicaties binnen te halen. De eerste optie is om ze handmatig te downloaden vanuit de App Store op je iPad. De tweede is om ze te downloaden op je pc of Mac via iTunes en vervolgens te synchroniseren. Mogelijk komt daar een derde manier bij: het automatisch ophalen van updates, misschien zelfs op de achtergrond. De in iTunes gevonden functie wekt de indruk dat de automatische download-instelling voor meer soorten content geldt, niet alleen voor apps. Eerder circuleerden er al eens geruchten over draadloos synchroniseren, nadat in nieuwe firmware van AirPort Extreme en Time Capsule aanwijzingen daarvoor waren gevonden.

Als de mogelijkheid er komt, is te hopen dat Apple rekening houdt met 3G-gebruikers die een datalimiet hebben. Je zou het automatisch updaten kunnen beperken tot Wi-Fi. Apple heeft de aanwijzing uit iTunes inmiddels weggehaald (de inhoud van iTunes wordt namelijk dynamisch getoond, dus de tekst kan verdwijnen en verschijnen zonder dat er een update noodzakelijk is). Aanstaande maandag is de kans groot dat Apple de functie aankondigt voor iOS 5, tijdens de WWDC-keynote.

app-update

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.