‘iTunes 11 krijgt ondersteuning voor iOS 6, betere iCloud-integratie’

iTunes 11 zal iOS 6 ondersteunen en verbeterde iCloud-integratie bieden. Dit beweren bronnen tegenover geruchtensite 9to5Mac. Mogelijk zal de App Store ook een nieuw uiterlijk krijgen.

iTunes 11Apple zou zijn begonnen met het intern distribueren van iTunes 11. Dit vertellen bronnen aan de Apple-geruchtensite 9to5Mac. iTunes 11 zou iCloud beter integreren en iOS 6 ondersteunen. Eerder hoorden we nog dat tussen de zomer en de herfst zowel de App Store als de iTunes Store flink gaan veranderen. Mogelijk gebeurt dat in deze nieuwe iTunes-versie.

iTunes 11 ondersteunt volgens de bronnen iOS 6, maar dit betekent niet dat Apple de nieuwe iTunes-versie en de nieuwe versie van iOS tegelijkertijd uit zal brengen. Mogelijk brengt Apple eerst een update voor iTunes 10 uit wanneer iOS 6 beschikbaar is, zoals ze vorig jaar nog deden met iOS 5.

Door iCloud een prominente plek in het instellingenscherm van iTunes 11 te geven, zou het mogelijk zijn om de cloud-dienst tot in detail in te stellen. Volgens 9to5Mac zullen in ieder geval iTunes Match, iTunes in the Cloud en backups in iCloud hier terug te vinden zijn.

In februari hoorden we voor het eerst dat de App Store en iTunes Store een fris nieuw uiterlijk krijgen. Apple zou de veranderingen aan muzieklabels hebben voorgelegd in vage termen. De veranderingen van de iTunes Store zouden het makkelijker te maken om met bijvoorbeeld Spotify te concurreren. Hoewel de veranderingen niet direct worden aangehaald in de verhalen over iTunes 11, lijkt het niet onwaarschijnlijk dat de nieuwe stores in deze iTunes-versies zullen debuteren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2012, 9:27
Categorieën Diensten, Geruchten, iDevices, Mac & macOS
Onderwerpen ios 6, itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.