iPods krijgen minder prominente plaats in de Apple Store

De iPod degradeert naar het accessoire-rek in de Apple Store. Het is de zoveelste verandering die Apple doorvoert om de Apple Store simpeler en toegankelijker te maken.

uppereastside_apple_store

Apple lijkt steeds minder ruimte te willen geven aan de iPod in de Apple Store. De muziekspeler wordt verbannen naar het accessoire-rek van Apple’s winkel.


Apple is begonnen met een grote schoonmaak in de Apple Store. Gisteren kregen we te horen dat iBeacons naar Nederlandse Apple Stores komen, en de smartsigns verdwijnen. Op deze iPads staat productinformatie en de huidige prijs.

iPods degraderen

Vandaag ontdekt 9to5Mac dat de iPod een stuk minder prominent in de winkel te zien zal zijn. Geen aparte tafel meer waar de verschillende modellen uitgestald staan, maar een rek aan de muur waar ook oortelefoontjes, cases en horlogebandjes in te vinden zijn. Deze accessoires worden in de nabije toekomst in nieuwe doosjes gestopt, die beter bij het uiterlijk van de Apple Store passen.

Het degraderen van de iPod is een logische tweede stap, aangezien de muziekgadget sinds kort ook een stuk minder prominent op Apple’s website te vinden is.

Subtiele MacBook-verandering

Een andere verandering die Apple doorvoert is een stuk minder opvallend. De MacBooks in de winkels van Apple worden namelijk in een hoek van 76 graden gezet, in plaats van de hoek van 70 graden waar ze nu in staan. Een te verwaarlozen verschil zou je denken, waar toch echt een hele filosofie achter schuil gaat.

Door deze kijkhoek worden mensen namelijk aangemoedigd om het scherm verder open te klappen, zodat ze de MacBook aan moeten raken. Hierdoor merkt de consument hoe dun en licht het product is, wat een positieve invloed heeft op het koopgedrag.

Deze veranderingen worden in de nacht van dinsdag op woensdag doorgevoerd in Amerikaanse Stores, al is niet helemaal duidelijk of dit ook voor Nederlandse winkels geldt. Als je ons volgende week woensdagochtend met een geodriehoek een MacBook ziet bekijken weet je dus waar we mee bezig zijn.

Bekijk ook

Je hebt geen afspraak meer nodig om de Apple Watch te passen

Het is niet langer verplicht om een afspraak te maken om een Apple Watch te passen in de Apple Store. Ook in Nederland wordt het kennismaken met de smartwatch hierdoor weer wat toegankelijker.

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 augustus 2015 om 10:56
Onderwerpen
,
Categorie
Apple

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de retailwinkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores (Amsterdam, Haarlem en Den Haag) terwijl je in België de keuze hebt uit één locatie in Brussel. Wereldwijd gaat het om meer dan vijfhonderd winkels. Daarnaast is er de online Apple Store, waar je bestellingen kunt plaatsen om te laten thuisbezorgen. Waar vind je de officiële Apple Stores en hoe kun je ze bezoeken? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.