uppereastside_apple_store

iPods krijgen minder prominente plaats in de Apple Store

De iPod degradeert naar het accessoire-rek in de Apple Store. Het is de zoveelste verandering die Apple doorvoert om de Apple Store simpeler en toegankelijker te maken.

uppereastside_apple_store

Apple lijkt steeds minder ruimte te willen geven aan de iPod in de Apple Store. De muziekspeler wordt verbannen naar het accessoire-rek van Apple’s winkel.

Apple is begonnen met een grote schoonmaak in de Apple Store. Gisteren kregen we te horen dat iBeacons naar Nederlandse Apple Stores komen, en de smartsigns verdwijnen. Op deze iPads staat productinformatie en de huidige prijs.

iPods degraderen

Vandaag ontdekt 9to5Mac dat de iPod een stuk minder prominent in de winkel te zien zal zijn. Geen aparte tafel meer waar de verschillende modellen uitgestald staan, maar een rek aan de muur waar ook oortelefoontjes, cases en horlogebandjes in te vinden zijn. Deze accessoires worden in de nabije toekomst in nieuwe doosjes gestopt, die beter bij het uiterlijk van de Apple Store passen.

Het degraderen van de iPod is een logische tweede stap, aangezien de muziekgadget sinds kort ook een stuk minder prominent op Apple’s website te vinden is.

Subtiele MacBook-verandering

Een andere verandering die Apple doorvoert is een stuk minder opvallend. De MacBooks in de winkels van Apple worden namelijk in een hoek van 76 graden gezet, in plaats van de hoek van 70 graden waar ze nu in staan. Een te verwaarlozen verschil zou je denken, waar toch echt een hele filosofie achter schuil gaat.

Door deze kijkhoek worden mensen namelijk aangemoedigd om het scherm verder open te klappen, zodat ze de MacBook aan moeten raken. Hierdoor merkt de consument hoe dun en licht het product is, wat een positieve invloed heeft op het koopgedrag.

Deze veranderingen worden in de nacht van dinsdag op woensdag doorgevoerd in Amerikaanse Stores, al is niet helemaal duidelijk of dit ook voor Nederlandse winkels geldt. Als je ons volgende week woensdagochtend met een geodriehoek een MacBook ziet bekijken weet je dus waar we mee bezig zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2015, 10:56
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, ipod

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.