iPod nano 2010

‘iPod nano-horloge was inspiratiebron voor Apple Watch’

Apple baseerde het ontwerp van de Apple Watch aanvankelijke op de iPod nano uit 2010. Later werd de iPhone een inspiratiebron.

iPod nano 2010Als je de Apple Watch voor het eerst ziet, zie je wel wat overeenkomsten met de eerste generatie iPhone de iPod nano-horloges van een paar jaar geleden. Dat is geen toeval. Voor Apple vormden de iPod nano-horloges een inspiratiebron om met de Apple Watch bezig te gaan – ook al begon het werk aan de Apple Watch pas na het overlijden van Steve Jobs. Volgens een voormalig Apple-ontwerper werd de iPod nano uit 2010 gebruikt als beginpunt voor het Apple-horloge.

De voormalige ontwerper vertelde The New York Times over de vroege dagen van de Apple Watch. De iPod nano was een logisch beginpunt voor het horloge: de zesde generatie van deze iPod werd door veel mensen als horloge gebruikt, door er een speciaal polsbandje aan te bevestigen. Apple bleef voor het ontwerp van de Apple Watch echter niet bij de iPod nano: het uiteindelijke design is meer gebaseerd op de iPhone.

Ook leuk om te lezen: iWatch: iPod nano als horloge (een artikel uit 2010!).

Volgens de ontwerper kreeg Apple’s designteam bij de Apple Watch prioriteit ten opzichte van het hardwareteam, bij het bouwen van de Apple Watch. Het uiterlijk stond voorop, technische eigenschappen kwamen op de tweede plaats. Dat zou ook één van de redenen zijn waarom de Apple Watch het slechts een dag op een volle accu volhoudt. Het hardwareteam had ongetwijfeld graag een grotere behuizing gezien, om de batterijduur te verlengen.

Het artikel van de New York Times gaat vooral over smaak: Steve Jobs had onmiskenbaar smaak en een sterke mening over wat mooi en lelijk design is. De vraag is of Tim Cook de juiste mensen om zich heeft verzameld om ook nu nog smaakvolle producten te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2014, 11:45
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.