Zo kan een grotere iPhone X Plus eruitzien

Apple is mogelijk van plan om een zogenaamde iPhone X Plus met 6,4-inch scherm uit te brengen, maar hoe verhoudt zo'n groot model zich ten opzichte van de huidige iPhone X? Renders geven een goede indruk.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone X Plus render zijkant.
De iPhone X moet nog verschijnen, maar geruchten over de iPhone van volgend jaar of zelfs het jaar daarop zijn er al genoeg. Apple zou van plan zijn om iPhone met een OLED-scherm van 6,46-inch uit te brengen. In nieuwe renders van iDropNews is te zien hoe zo’n grotere iPhone X eruit kan zien.

iPhone X Plus in renders

De iPhone X is vanaf eind deze maand te bestellen en is de eerste iPhone met een nagenoeg randloos scherm. Het scherm heeft een afmeting van 5,8-inch, terwijl het toestel zelf niet veel groter is dan van een standaard 4,7-inch iPhone. Volgend jaar zou het dus zomaar kunnen zijn dat er een nog grotere iPhone bij komt. Een zogenaamde iPhone X Plus met OLED-scherm zou bij Apple in de pijplijn zitten. In deze renders is zo’n extra grote OLED-iPhone te zien.

iPhone X Plus render met afmetingen.

Zoals in de afbeeldingen te zien is, schelen de gewone iPhone X (links) en de nieuwe mogelijke iPhone X Plus qua formaat niet veel van elkaar. Het verschil is ongeveer gelijk als bij de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Dat betekent dat de grotere versie zo’n anderhalve centimeter hoger is en een kleine centimeter breder. Dat betekent dus dat een eventuele iPhone X Plus een klein beetje groter is dan de huidige iPhone Plus-serie. Terwijl het scherm veel groter is, is het toestel zelf qua afmetingen niet veel groter.

iPhone X Plus in render van de achterkant.

Of er daadwerkelijk een iPhone X Plus aan komt, valt nog te bezien. Apple is voor de OLED-schermen afhankelijk van partijen als Samsung en LG. LG zou pas in 2019 de eerste OLED-schermen kunnen leveren, waardoor Apple tot die tijd afhankelijk blijft van Samsung als enige leverancier. Dit is mogelijk van invloed op Apple’s eigen planning, waardoor er volgend jaar wellicht nog LCD-schermen gebruikt gaan worden. Apple zou bijvoorbeeld overwegen om nieuwe LCD-schermen met dunnere schermranden te gebruiken.

iPhone X Plus render staand.

Bekijk ook

'iPhone krijgt in 2018 LCD-scherm met dunnere schermranden'

Volgens bronnen is Apple van plan om de iPhone van volgend jaar te voorzien van nieuwe LCD-schermen. Deze zogenaamde Full Active-LCD's hebben dunnere schermranden.

iPhone X

De iPhone X (iPhone 10) was Apple's toptoestel voor 2017, met onder andere Face ID gezichtsherkenning, een OLED-scherm en een vrijwel randloos scherm. Is dit toestel nog steeds een goede keuze? Je leest het hier. De iPhone X is in 2018 opgevolgd door de iPhone XS.

iPhone X

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.