Runners Map icoon.

Runners Map brengt work-outs van je Apple Watch in kaart

Voor als je graag gaat hardlopen met je Apple Watch, dan is Runners Map een handige app. De app verzamelt al je opgeslagen routes bij elkaar, zodat je precies ziet waar je gelopen hebt.

Logo en banner van Runners Map.
Zodra je een hardloop work-out start op je Apple Watch, wordt de exacte route van training bijgehouden. Nadat je zo’n work-out voltooid hebt, kun je precies zien waar je allemaal gelopen hebt. Runners Map (link) is een nieuwe app die deze work-outs verzamelt en in kaart brengt.

Runners Map brengt work-outs in kaart

Je kunt van al je work-outs in de Activiteit-app zien of er een route opgeslagen is. Je kunt daar filteren op type work-out, maar je kunt bijvoorbeeld niet alleen een overzicht krijgen van je trainingen waar een route van vastgelegd is. In dit gat springt Runners Map.

De app van de Duitse ontwikkelaar Arno Appenzeller (die eerder TV Maps en PiPifier maakte) verzamelt alle relevante gegevens uit de Gezondheid-app, zodat je meteen al je gelopen routes kunt zien. Belangrijk om te weten is dat Runners Map enkel en alleen routes verzameld van hardlooptrainingen en niet van bijvoorbeeld wandelsessies. Later komen hier ook andere routes bij. Ook andere apps die hun hardlooproutes in de Gezondheid-app plaatsen, vind je terug in Runners Map.

Runners Map route van hardlopen.

De app bestaat uit twee onderdelen. Onder het kopje My Runs vind je en overzicht van al je gelopen routes, geïmporteerd vanuit de Activiteit-app. Je ziet dus in één oogopslag wat je allemaal al gelopen hebt. Je kunt hier ook filteren op minimale of maximale afstanden, zodat je alleen de routes te zien krijgt die voor jou van pas komen. Je kunt je routes ook als favoriet opslaan, zodat je alleen de beste routes snel terugvindt. Dit kan goed van pas komen als je die ene leuke route nog eens wil hardlopen.

Routes uploaden en ontdekken
Je kunt daarnaast je eigen route uploaden naar de Runners Map Cloud. Volgens de ontwikkelaar wordt privacygevoelige informatie uit de route verwijderd, zodat alleen de daadwerkelijke route geüpload wordt. Toch moet je voorzichtig omgaan met deze functie, omdat het uploaden van een route die naar je eigen adres leidt niet verstandig is. Deze geüploade routes verschijnen namelijk in de Discover-stand van de app. In Discover ontdek je routes die door andere gebruikers geüpload zijn. Je kunt deze naar je iPhone downloaden, zodat je inspiratie krijgt voor hardlooproutes in jouw omgeving.

Discover in Runners Map.

Hoewel Runners Map gratis te downloaden is, vereist de Discover-stand een in-app aankoop van €2,29. De functie is ook te ontgrendelen door je eigen routes te uploaden. In Nederland zijn er nog niet heel veel routes beschikbaar, omdat de app nog nieuw is. Wij telden in totaal vier routes, waardoor het doen van een aankoop nog niet echt de moeite waard is. Maar ook zonder deze functie kan Runners Map een handige toevoeging zijn als je graag hardloopt met je Apple Watch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2017, 12:45
Categorie Apps
Onderwerpen apple watch, hardlopen, workout
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.