iPhone 7 zonder koptelefoonaansluiting

‘iPhone 7 heeft geen koptelefoonaansluiting, kan draadloos opladen’

De iPhone 7 krijgt een dunnere behuizing zonder koptelefoonaansluiting. Ook overweegt Apple draadloos opladen, zegt een nieuwe bron uit de toeleveringsketen van Apple.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Er zijn steeds meer aanwijzingen dat de iPhone 7 geen koptelefoonaansluiting krijgt. Vandaag heeft opnieuw een bron bevestigd dat Apple de 3,5mm jack wil gaan schrappen. De iPhone 7 krijgt een dunnere, waterproof behuizing zonder koptelefoonaansluiting, zegt een bron van Fast Company. Ook kun je het toestel draadloos opladen. De beweringen sluiten aan op eerdere geruchten uit de Aziatische productieketen.

iPhone 7 zonder koptelefoonaansluiting

De bron zou op de hoogte zijn van de plannen van Apple en bevestigt dat de iPhone 7 inderdaad geen koptelefoonaansluiting krijgt. Dit moet ervoor zorgen dat het toestel nog dunner dan de iPhone 6s kan worden uitgevoerd. Apple zou samen met Cirrus Logic werken aan de audio-chipset die nodig is om de Lightning-poort beter aan te passen voor audio en aanvullende functies zoals noise cancelling. Momenteel kun je de Lightning-poort al wel gebruiken voor koptelefoons, bijvoorbeeld voor de Philips Fidelio M2L, die we eerder op iCulture hebben gereviewd.

Geen Lightning-EarPods meegeleverd

De bron van Fast Company denkt niet dat Apple Lightning-geschikte EarPods bij de nieuwe iPhones zal leveren. In plaats daarvan gaan ze noise cancelling oordopjes voor de Lightning-poort verkopen via hun eigen merk Beats. Onduidelijk is of de iPhone 7 zonder oordopjes zal worden geleverd, of dat Apple de normale EarPods en een adapter meelevert.

We hoorden voor het eerst over het verdwijnen van de koptelefoonaansluiting via de Japanse site Macotakara. Sindsdien hebben bronnen uit de toeleveringsketen het gerucht bevestigd. Wil je weten wat de voor- en nadelen zijn van een iPhone 7 zonder koptelefoonaansluiting, lees dan ook ons artikel van eerder vandaag, waarin we de consequenties bespreken.

iPhone-7-concept

Minder zeker is de bron van Fast Company over de waterproof behuizing en het draadloos opladen. Apple is bezig om deze technologieën te onderzoeken, maar zou er nog van kunnen afzien voordat de iPhone 7 in productie gaat. Patenten en eerdere geruchten maken duidelijk dat Apple al een tijdje draadloos opladen overweegt.

Update: al 200.000 proteststemmen tegen de iPhone 7

Raar maar waar: er zijn al 200.000 stemmen uitgebracht tegen Apple’s ‘plannen’ om de koptelefoonaansluiting in de iPhone 7 achterwege te laten. De petitie op SumOfUs.org roept Apple op om de standaard koptelefoonaansluiting in de iPhone 7 handhaven. Wat vreemd is aan deze actie, is dat het puur gebaseerd is op geruchten. Apple heeft nog helemaal geen iPhone 7 aangekondigd en dat de 3,5mm jack gaat verdwijnen is ook nog onzeker. Het doel van de campagne was aanvankelijk om 10.000 handtekeningen te verzamelen, maar het werden er meer dan 200.000.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2016, 14:48
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen draadloos opladen, iPhone 7, waterproof

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.