flexibele_iphone

Apple krijgt patent voor buigbare iPhones

Apple heeft een patent gekregen op buigbare en flexibele apparaten. Je kan er ook specifieke functies en apps mee bedienen. Ontgrendel je straks je iPhone door hem open te buigen?

flexibele_iphoneApple heeft bij de US Patent & Trademark Office een patent gekregen op buigbare en flexibele elektronische apparaten. Het gaat hier niet alleen over een buigbaar scherm: volgens het patent kan het hele apparaat alle kanten opbuigen. Vorig jaar schreven we ook al eens over een patent voor een buigbare iPhone, maar daarbij lag het accent wat meer op het buigzame scherm.

Een dergelijk buigbare iPhone heeft veel voordelen. Zo hoef je bijvoorbeeld niet meer bang te zijn dat hij permanent vervormt, zoals de iPhone 6 Plus. Maar dat is niet het bijzonderste: volgens het patent zou je de buigingen van het apparaat kunnen gebruiken voor allerlei specifieke functies. Apps en games kunnen er gebruik van maken. Ook wordt er gemeld dat deze buigbare iPhones beter tegen harde stoten kunnen.

Schets van het patent op buigbare iPhones

Dat spreekt natuurlijk enorm tot de verbeelding. Je zou bijvoorbeeld de iPhone kunnen ontgrendelen door hem letterlijk open te klappen. Het patent noemt als voorbeeld dat je apps zou kunnen openen door in een bepaalde vorm te drukken.

iPhone die je helemaal samen kunt vouwen.

Het patent werd een jaar geleden ingediend. Dat Apple deze nu ook heeft gekregen, wil nog niet zeggen dat de volgende iPhone buigbaar zal zijn. Lang niet alle patenten van Apple worden gebruikt.

Lees ook: Bendgate: hoe snel buigt de iPhone 6 nou echt?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2015, 14:31
Categorie Apple
Onderwerpen iPhone, patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.